dimecres, 28 de gener de 2009

Aquest any es rehabilitarà EL CELLER COOPERATIUEl dimecres 21 vaig fer el dinar amb la premsa d'inici d'any i vam aprofitar per a presentar el projecte de rehabilitació integral del Celler que s’iniciarà durant el primer semestre de l’any.

El projecte contempla, a banda dels treballs de fonamentació i de reparació de la part de la teulada que es va enfondrar l'agost de 2007, netejar totalment i fer accessible la planta soterrània. En aquest espai quedaria una àmplia sala diàfana d’uns 300 metres quadrats i de 4,5 metres d’alçada.

Des de l’accés a l’edifici, que es farà pel carrer Pintor Murillo, es veurà la sala de tines a la que s’accedirà per unes escales o amb ascensor. La planta soterrània es netejarà deixant un espai diàfan i s’habilitarà per ser utilitzada. A la primera planta de l’edifici, es mantindria la doble alçada actual, amb una petita plataforma des d’on es pot veure tot l’espai central de la nau i les 20 tines que hi ha a l’actualitat i que es conservarien. El projecte preveu la construcció de dues escales per permetre la connexió entre les diferents plantes, així com un ascensor.La teulada s’ha dissenyat seguint els cànons modernistes amb teula de color verda i terra.

El Celler Cooperatiu de Rubí ocupa tota l’illa situada entre els carrers Pintor Murillo, Prim, Federico GFarcía Lorca i Pintor Coello. Les obres tenen un cost total de 1.161.000 €. Part del finançament prové del Ministeri de Foment que ha atorgat una subvenció de 697.000 €. El termini d’execució de les obres oscil·la entre el 18 i els 24 mesos des de la data d’inici de les mateixes.
La recuperació d'aquest espai emblemàtic i carregat d'història de la nostra ciutat és una bona notícia i complementarà els nous equipaments culturals que s'estàn construint o que properament iniciarem la seva rehabilitació: la nova biblioteca-arxiu-centre cultural (que inaugurarem a l'octubre d'enguany), la rehabilitació i accesibilitat del Castell, l'Ateneu, Torre Basses, la Sala, l'Espona i el Celler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada