divendres, 30 de gener de 2009

Conferència al Castell: "El primer republicanisme català. La generació oblidada"
Per complementar la commemoració del Centenari (enllaç) de la mort de Josep Palet i Riba (1845 - 1908) (enllaç), el pròxim dijous 5 de febrer a les 18 hores a l'auditori del Castell s'ha organitzat una conferència sobre el primer republicanisme català. Palet de Rubí fou un destacat polític del republicanisme català, que va participar en diferents esdeveniments polítics i socials del segle XIX i que va ser diputat provincial i alcalde de Rubí (1869-73). Tambè va ser fundador i president del Casino Rubinense, creat el 1884 i, des de 1902, convertit en Centre Democràtic Republicà, així com vicepresident de la Lliga de Viticultors Rabassaires de Catalunya.
Sota el títol “El primer republicanisme català. La generació oblidada”, el catedràtic de l’Àrea d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Josep Lluís Martín Ramos (enllaç), ens oferirà una visió global del que fou aquest moviment polític en l'àmbit català i la seva influència en la política espanyola de finals del segle XIX i principis del XX.

Esperem que s'ompli l'auditori, Josep Palet i Riba, es mereix un lloc en la memòria colectiva catalana i, sobre tot, rubinenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada