dissabte, 24 de gener de 2009

Un dia ventós i trist

Avui ha estat un dia ventós i trist. Amb la gran ventada que hem patit a la majoria de comarques catalanes s’han produït molts problemes i accidents. Hores d’ara sembla que ja són set les persones mortes pels accidents causats pel vent. És especialment dolorós els quatre nens morts a Sant Boi al caure el sostre d’una pista poliesportiva. He enviat un missatge al Jaume Bosch, l’alcalde de Sant Boi, per a fer-les arribar el condol de part de la ciutat de Rubí.

A la nostra ciutat hem tingut moltes incidències (caigudes d’arbre a la via pública, murs, sostres, objectes dels balcons, cables elèctrics...), però (al menys fins ara mateix) cap persona ha patit lesions ni ferides. Tots els departaments de l’ajuntament han treballat de valent (sobre tot policia local, brigada, jardineria, protecció civil i atenció ciutadana) per a restablir el trànsit, netejar arbres i objectes caiguts a la via pública, així com per a recollir tots el incidents i informar a la gent que ha trucat. S’ha informat també a tots els presidents de les associacions de veïns de com estava la situació al final de la tarda i, demà, es continuarà amb les tasques de neteja, d'informació i de restabliment de la normalitat a totes les parts de la ciutat (que trigarà encara uns dies). A més, el dilluns s’obrirà una oficina especial per a recollir les reclamacions dels veïns afectats per la ventada i facilitar tota la informació que necessitin.
Esperem que aquesta nit i els propers dies el vent marxi i poguem restablir la normalitat aviat.

2 comentaris:

  1. Existeixen vents dolents com el de aquest cap de setmana, que ha causat la mort de set persones al nostre país ( si agafem el concepte de país petit, de Lluís Llach) o dotze al conjunt del territori de “este país”, i que a més han deixat destrosses a molts llocs i de consideració.

    Lamentant profundament les desgracies personals, al marge de aquest vent dolent, sembla que forts vents originats no en “aquest país” ni en “este país”, sinó a “El País” bufen amb tanta força a la Comunidad Autónoma de Madrid que potser ens donen la primera alegria política del any, emportant-se volant a “Doña Espe”, i acabem dient aquell refrany tan nostrat de “ bon vent i barca nova”. També una suau i agradable brisa marina s´ han emportat aquesta setmana un president nefast al EEUU i ens han deixat la porta oberta a l´ esperança.

    I es que igual que de pirates, de vents ni ha de bons i de dolents.

    ResponElimina
  2. Es poden veure algunes fotos a http://lapetjadaderubi.blogspot.com/

    ResponElimina