dimarts, 17 de febrer de 2009

Rubí dóna suport a la candidatura de Jaume Pla a la Creu de Sant Jordi 2009

Hem fet arribar al Conseller de Cultura, el rubinenc Joan Manel Tresserras, el suport de l’Ajuntament de Rubí perquè s’atorgui a l’actor Jaume Pla la Creu de Sant Jordi 2009. Hem enviat una carta manifestant la nostra adhesió, com a ciutat, a la campanya impulsada per un grup de ciutadans i ciutadanes, representants de diferents àmbits de la societat catalana, que han presentat la candidatura de Jaume Pla i Pladevall a la Creu de Sant Jordi 2009.

Hem destacat “la seva qualitat humana i interpretativa, la llarga lluita per la dignitat del teatre i la cultura catalana, en el seu innegable compromís amb Catalunya –especialment en uns llargs anys en els quals la renúncia era l’opció més fàcil i còmoda– i la seva contribució a mantenir encesa la flama de l’esperança, la seva vitalitat pionera en moltes i reeixides iniciatives, han estat, i encara són, un exemple a seguir per a les generacions presents i per a les venidores" i, especialment, “les seves qualitats professionals, però per sobre de tot, per la seva categoria com a persona”, a l’hora de demanar al conseller que consideri la candidatura de Pla.

L’actor, nascut a Barcelona l’any 1947, va viure bona part de la seva joventut a Rubí on va estar molt vinculat a diferents entitats locals de cultura. Va ser a Rubí on va iniciar la seva carrera amateur en el món de l’espectacle.

Jaume Pla va rebre el reconeixement de la ciutat de Rubí l’any 2007, coincidint amb la representació a La Sala de l’espectacle “Passat el riu”, acompanyat d’Àngels Poch, Jordi Banacolocha, Anna Alarcón i Xavier Ripoll. En finalitzar l’espectacle, vaig lliurar-li una placa de reconeixement a la seva trajectòria de 50 anys a sobre dels escenaris, prenent el seu debut amateur a Rubí com els seus orígens.
Si aconseguim la Creu de Sant Jordi pel Jaume Pla, seràn ja quatre les Creus donades a persones o entitats rubinenques: Joan Fosas i Carreras (2002), Albert Sans i Arís (1992), Esbart Dansaire de Rubí(1997). Esperem que tinguem encara més en el futur, tenim gent i entitats que s'ho han guanyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada