dissabte, 28 de febrer de 2009

TÀPIES A L’ANTIGA ESTACIÓ *: L’exposició Cartes per a la Teresa del 5 al 26 de març

tríptic de l’exposició

El dijous vinent arriba a Rubí l’obra del pintor català Antoni Tàpies. L’exposició Cartes per a la Teresa és una col·lecció de 64 litografies i collages inspirats en una sèrie de cartes d’amor de l’autor a la seva dona.
Aquestes obres de Tàpies, un dels artistes contemporanis que més ha influït en la plàstica de finals del mil·leni, van ser impreses l’any 1974 per la firma Maeght. En aquesta col·lecció de litografies, Tàpies utilitza sobretot cartes de la baralla espanyola i la primera dels arcans majors del Tarot, que representa el mag o el prestidigitador que obre el joc o el món.

La mostra ofereix a l’espectador l’oportunitat de gaudir de la peculiar cal·ligrafia de l’autor, lligada sovint a la de Twombly, Miró, Tobey, Opalca o a la de Motherwell. També coincideix amb quatre exposicions que recorden l'esperit provocador de la revista Dau al Set, que van crear Joan Brossa, Modest Cuixart, Joan Ponç, Arnau Puig, Joan Josep Tharrats i el mateix Antoni Tàpies.
A més de l’exposició Dau al Set, que es va obrir el 27 de febrer a la Fundació Fran Daurel del Poble Espanyol, el Centre de Cultura Contemporània (CCCB) inclou treballs del grup en la mostra Il·luminacions. Catalunya visionària, i les galeries Gothsland i Dolors Junyent han reunit importants pintures i dibuixos de Joan Ponç coincidint amb els 25 anys de la seva mort.
* La sala d’exposicions de l’Antiga Estació es troba al carrer Josep Serra, s/n i el seu horari d’obertura és de dimarts a dissabtes de 18 a 20.30 h i diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 20.30 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada