dimarts, 24 de març de 2009

El 30 de març es posen en marxa les noves línies d'autobusos

A partir del pròxim dilluns, 30 de març, es posa en marxa en el municipi el nou servei d’autobús que contempla millores respecte al servei actual, com ara l’increment de línies, parades, cobertura territorial i la freqüència de pas, i una millor informació als viatgers. Les característiques d’aquest servei de transport urbà té per objectiu millorar la qualitat del servei i adaptar-lo a les necessitats de creixement de la ciutat.
8 de cada 10 rubinencs tindran una parada d'autobús a menys de 50 metres de casa. S’incrementa uns 200.000 km de recorreguts anuals. Es passa de les 4 línies actuals (circuit lineal), a les 6 línies (2 circulars i 4 lineals). Aquest ampliació de línies comporta un augment del nombre de parades, passant de les 242 a les 311 (69 parades més, un 28 %). El nou servei també preveu millorar la cobertura territorial i horària. D’aquesta manera, s’arriba a la plana del Castell, Avinguda de l’Estatut, Sant Jordi Parc, etc, zones on el servei d'autobusos era molt reivindicat pels veïns (amb molta raó).

Un servei que està gestionat per l’empresa Corporación Española del Transporte S.A. (CTSA) des de l’1 de març de 2007 (RubíBus). És una bona notícia, tot i que hem fet esperar la ciutadania per fi el posem en marxa.

Canvis destacats

Pel que fa a les línies, es passa de les 4 línies actuals (circuit lineal), a les 6 línies (2 circulars i 4 lineals). Les noves línies són:

Línia 1 (El Pinar – Can Serrafossà)
Línia 2 (Can Vallhonrat - El Pinar)
Línia 3 (Estació – Castellnou)
Línia 4 (circular) (Estació – Can Rosés)
Línia 5 (circular) (Can Rosés – Estació)
Línia 6 (Rubí Sud – Polígon la Bastida)

L'ampliació de línies comporta un augment del nombe de parades, passant de 242 a 311. Les línies 1, 2, 3 tindran una freqüència de pas de 30 minuts (en lloc de 32), les línies circulars L4 i L5 una freqüència de 22 minuts (en lloc de 30) i la L6 cada 30 minuts.

Destaca la creació d’una línia (L6) que dóna cobertura als polígons Rubí Sud, Can Jardí, Cova Solera, La Llana i la Bastida. Per altra banda, la línia L2 es converteix en circuit urbà i arriba al barri del Pinar. En aquest barri, juntament amb la línia L1 hi haurà un servei de bus cada 15 minuts.

L’antiga línia 1 ara es divideix en dues línies, la L1 i la L3, un fet que permet recorreguts més curts i directes, millorar la puntualitat i reduir el risc d’incidències.

Pel que fa als horaris, es mantenen molt semblants als antics, tot i que la creació de noves línies permet una petita ampliació dels horaris respecte el servei anterior. Per exemple, l’horari de la línia 6 (polígons) comença a les 5.30 h del matí fins les 8.30 h, i per la tarda és de 14 a 19 h aproximadament.

L’any 2008 es va renovar la flota de vehicles amb l’adquisició de 9 vehicles: 7 de grans dimensions (Scania de 10,5 m de llargària) i 2 de dimensió més petita (Mercedes-Benz Vario, de 7,5 metres), amb una inversió de 9 milions d’euros. Actualment, el servei disposa de 14 autobusos en total amb la nova imatge del servei.

Un dels punts principals del nou servei és millorar la informació als usuaris. En aquest sentit, s’estan duent a terme diferents accions per tal de donar a conèixer als ciutadans informació detallada al respecte. Per una banda, s’ha creat una guia informativa sobre el servei (línies, parades, horaris, etc.). Un total de 30.000 exemplars es distribuiran en els mateixos autobusos i en altres llocs com ara CAPs, Ajuntament, OAC, etc. Tota tota la informació a l’usuari estarà disponible en el web municipal i de l’empresa RubíBus.

La presentació de la millora del servei d'autobusos la vaig fer amb els regidors responsables, Manuel Velasco i Josep Serra, i el gerent de RubíBus (CTSA), Francesc Avellaneda.

Properament tindrem informació dels autobusos a la web de Rubí Bus: http://www.rubibus.com/

1 comentari:

  1. sí, esta semana ya he visto el poste nuevo de la parada de Magallanes, muy cerca de mi casa. Genial que se incrementen el número de líneas, incentivar el transporte público es vital y más en Rubí.
    ;)

    ResponElimina