dimarts, 17 de març de 2009

El conseller d’Educació ha visitat els dos últims centres de primària construïts a la ciutat: el CEIP 25 de Setembre i el CEIP Rivo Rubeo
El divendres 13 de març, vaig acompanyar el Conseller d’Educació, Ernest Maragall, en la visita que va fer als dos darrers centres escolars que s’han construït a la ciutat: el CEIP 25 de Setembre i el CEIP Rivo Rubeo.

El CEIP 25 de Setembre (enllaç) és un equipament de 3 línies amb 579 alumnes i 41 professors. Està distribuït en 3 plantes amb aules, biblioteca, cuina, gimnàs, vestidors, sala d’informàtica i de música. El centre està en funcionament des del curs escolar 2007/08. Ens van rebre els mestres i l'AMPA del centre i tres alumnes ens van fer de guies per tota l'escola.

El CEIP Rivo Rubeo (enllaç) va obrir una primera fase al curs 2007/08 i la seva línia de primària aquest curs 2008/09. El centre té 2 línies d’infantil i primària, escolaritza 129 alumnes i disposa de 12 docents, que van rebre al Conseller amb la seva directora. El centre consta de dos edificis, un per a infantil de planta baixa i un per a primària de tres plantes. Disposa d’aules de psicomotricitat, música i llengües estrangeres, biblioteca, gimnàs, menjador, cuina, pati, pistes esportives, hort i jardí.

Aprofitant la visita de Maragall hem pogut parlar dels propers projectes educatius de Rubí. Hem parlat concretament dels nous equipaments que la Generalitat ha de construir per donar sortida a les necessitats del creixement de la població.

Són un total de 4 equipaments. El primer, una escola de primària que ha de posar-se en marxa al carrer Mallorca durant el curs 2010/2011. El segon, el nou edifici del CEIP Pau Casals que sustuirà a l'antic edifici i que començara a funcionar durant el curs 2011/2012, el mateix curs en el que es planeja inaugurar un nou IES al barri 25 de Setembre.
El darrer equipament educatiu previst per la ciutat és una Escola Oficial d’Idiomes (EOI). Maragall s'ha compromes que la primera EOI que adjudiqui la Generalitat serà per Rubí. Sobre aquest punt, l'hem propasat que l’Escola comenci a funcionar en un institut on actualment pugui tenir cabuda perquè pugui començar a funcionar el més aviat possible. Des de l’Ajuntament ja tenim reservat uns terrenys al barri 25 de Setembre, a tocar del carrer Edison, per la construcció de l’Escola Oficial.

També hem parlat de l’esforç que estem fent des de l’ajuntament per millorar l’educació a la nostra ciutat i la quantitat de inversió que s’ha previst i/o s’està executant: la reforma de la escola bressol del Bullidor per ampliar places, la nova escola bressol de Calderon de la Barca (2009), la del Parc de la Bóbila Salto (2010), l’ampliació de l’Escola d’Art i la inversió de més de 2 milions de euros per millorar les instal·lacions de l’escoles públiques de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada