dimecres, 18 de març de 2009

L’Ajuntament de Rubí s'ha integrat a l'Associació Observatori de les dones en els mitjans de comunicació


L'Associació Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació (enllaç) analitza el paper dels mitjans de comunicació en la superació dels arquetips de gènere.

El 24 de febrer l’Ajuntament de Rubí va estar present a la constitució de l'Associació Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, un organisme que promou l'anàlisi i la visió crítica dels mitjans de comunicació i que vol convertir-se en un espai de referència per una representació no sexista de les dones.

L'Observatori, després de 9 anys d’intensa feina, i havent engegat diferents iniciatives de creixement, s’ha constituït com a associació. D’aquesta manera assoleix una nova forma jurídica que converteix l’entitat en un organisme autònom i de referència, amb 26 ajuntaments vinculats, un projecte pioner a Catalunya. A la celebració, s’hi van sumar l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

Amb la constitució d’aquesta associació, l’Observatori ha donat un pas endavant per constituir-se com una associació d’ajuntaments, de manera que el projecte es converteix en un organisme de referència, pioner i innovador pel seu contingut i pel fet que ajutaments de tots els tamanys s’han posat d’acord per treballar per la promoció i divulgació d’una cultura pública de les dones.

L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació té com a objectius bàsics treballar per una sensibilització en el territori, donant eines a la ciutadania per poder elaborar una contestació crítica i analitzar els continguts dels mitjans per construir un discurs propi i de referència per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada