divendres, 6 de març de 2009

Rubí dedica el mes de març a les dones amb més de 40 activitats

Imatge guanyadora d' Anna Tamayo

Per commemorar el 8 de març, dia internacional de la dona, l’Ajuntament de Rubí i les associacions i entitats de la ciutat han preparat un programa que es desenvolupa durant tot el mes de març, amb un total de 42 activitats. En total col·laboren 21 entitats de la ciutat, que d’una forma activa, s'incorparan al projecte d’intentar aconseguir que la igualtat entre homes i dones sigui una realitat. Les associacions vinculades al món de la dona han preparat activitats com la Festa de dones a l’Ateneu o els cursos de cuina del dissabte 14 de març, una conferència sobre la reforma protestant el dissabte 7 de març, o la xerrada sobre les dones en els segles XX-XXI el dijous 19 de març, entre d’altres...

La imatge que representa el programa d'activitas, ha estat creada per l'artista rubinenca Anna Tamayo, que és una imatge trencadora. Per l’artista, la simbologia del quadre conté tres figures que “simbolitzen diverses etapes i formes de ser de la dona, ja que hi ha una dona infantil, una dona treballadora i una dona masculina que vol reflectir que el feminisme no se sent d’una única manera”, ha dit Anna Tamayo, qui ha afegit que “totes tres trepitgen de peus a terra”.

Diumenge 8 de març Dia Internacional de les Dones (enllaç).

Aquest any, la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones (enllaç), que farem regidores dels diferents partits polítics presents al Consistori, coincidirà amb una jornada festiva pels carrers de la ciutat amb una plantada, passejada i ball de les gegantes de la ciutat Paula, Virgínia, Laia, Teresina, Lola, La Vella de Quaresma i la capgrossa Neus. Aquesta activitat s’iniciarà a les 11 hores a la plaça de la Nova Estació i es clourà a les 12.30 h amb un vermut popular a la plaça de Catalunya, on es llegirà el manifest a les 12 h.

L’altra activitat que més participació genera és el sopar de dones, que aquest any arriba a la seva setena edició, que es farà el divendres 27 de març a les 21 hores al gimnàs de l’IES La Serreta amb l’Orquestra Rimmel Grup. Altres activitats organitzades al llarg del mes són cursos d’informàtica per a dones, la visita de les dones a l’Ajuntament, la visita al Centre de Cultura per a dones Francesca Bonnemaison de Barcelona, una tertúlia literària amb una escriptora marroquina que viu a Barcelona, les exposicions “Dones de Ciència” al Rubí + D i “Mujeres. Abriendo caminos” a l’Espai Cultural Caja de Madrid de Barcelona i tallers i xerrades diverses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada