dimecres, 22 d’abril de 2009

Activitats del mes d'abril de l'any Amades


Aquí teniu les activitats de l'any Amades per aquest mes d'abril que m'han fet arribar l'Associació Cultural Joan Amades:


03/04/2009

Exposició "Joan Amades, la memòria del poble"
Geganters de Sant Cugathttp://www.gegantersdesantcugat.cat/
L'Associació Cultural Joan Amades i els Geganters de Sant Cugat, amb lacol·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, organitzen l'exposició "JoanAmades, la memòria del poble".

L'exposició permet descobrir de prop lapersona i l’obra del folklorista català Joan Amades i Gelats en l’any que es compleix el 50è aniversari del seu finat. Diverses notes autobiogràfiques combinades amb una selecció de fotografies, il·lustracions i un breu discurs narratiu serveixen per descriure l’homeque preservà de l’oblit moltes de les costums i tradicions populars del nostre país. L'exposició s'inaugurava el divendres 3 d'abril per la tarda i restarà al Claustre del Monestir fins el dia 17.

16/04/2009

Festa - Presentació "La fúria del dimoni"
Grups d'amics de "Terra de dracs"http://www.terradedracs.cat/

Pensant en l'any amades Barcanova ha publicat «La Fúria del Dimoni», unanarració on hi desfilen tot de figures de la cultura popular,dramatitzades i recreades per a l’ocasió, com ara el Dimoni Xiribelles,els Trentaclaus, els Trencaporrons, en drac Mig Drac (inspirat en elpersonatge del Mig Poll de les Illes), els Nyitus, els Gegants Gops, el Dimoni Cucarell, el Dimoni Rostoll, les aloges, les ànimes en pena, el Gos Nonell, el Capità de Claus, la Tavernera Rom... Fem una festa al bar "LaRepública" amb concert de l'Oriol Foll, signatures de llibres dels autors,presentació del projecte (altres obres que predran la cultura popular coma referent) i llavors fresca fins a la matinada.

17/04/2009

"Els tres mons de Joan Amades" Ajuntament de Banyeres del Penedés

Xerrada "Els tres mons de Joan Amades" a càrrec de Jan Grau i Martí.

Lloc:Banyeres del Penedés. Adreça: Centre Cívic Ernest Lluch. C. Saragossa,s/n. Hora: 18'30h

20/04/2009

Conferència sobre Cultura Popular

Colla de Geganters de Sant Vicenç de Montalthttp://webs.gegants.cat/svmontalt

La Colla de Geganters amb l’ànim de fer difusió de les diferents mostres de Cultura Popular del nostre país. Iniciem una sèrie d’actes relacionatsamb aquest fet. És per això què estem enllestint per el proper dia 20d’abril a les 7 de la tarda, la conferència amb el títol “Preservació itrencaments: folklore i costums populars a la Catalunya de la postguerra”. Aquesta conferència s’afegeix a col·laboració de la Colla de Gegantersamb l’Associació Joan Amades, què commemora els 50 anys de la mort delfolklorista més prolífic que ha tingut el nostre país. La conferència serà a càrrec de l’historiador Miquel Ruiz Carrillo i l’especialista en Cultura Popular Amadeu Carbó.

22/04/2009

Homenatge a JOAN AMADES

Societat La Principal i Fundació Joan Amades http://www.casal.org/

L'any 2009 s'escau el cinquantenari de la mort de Joan Amades, el folklorista més prolífic, tant per materials recercats, contin-guts i obraescrita que ha tingut mai el nostre país. Per commemorar-ho, la FundacióJoan Amades ha organitzat aquest homenatge que comptarà amb una breuressenya biogràfica del mestre Amades i la seva relació amb el Penedès; l’actuació del cantautor Paton Soler, que musicarà tres peces sobre textos escollits de Joan Amades i finalitzarà amb la projecció d’un documental biogràfic sobre l’eminent folklorista.

23/04/2009

Sant Jordi i Joan Amades, CEIP EDUMAR

Durant un mes a les aules es treballaran diversos aspectes de l'obra de Joan Amades: rondalles, frases fetes, tradicions populars i la seva biografia. Guarnirem el vestíbul de l'escola amb referències als aspectes treballats i en farem esment el dia dels Jocs Florals.

24/04/2009


Conferència, Centre Moral d'Arenys de Munt centre@centremoral.cat

Amadeu Carbó, especialista en cultura popular, parlarà sobre "Joan Amades,la memòria del poble".

26/04/2009

Homenatge a Joan Amades, Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi http://www.setmanamedieval.org/

l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc vol retreun homenatge a Joan Amades. Amades localitza la LLegenda de Sant Jordi a Montblanc i aquest fet va originar la Setmana Medieval. L'acte es divideixen dues parts. Primer es descobrirà una placa commemorativa al Portal de Sant Jordi. La segona part preveu una representació basada en el Costumari Català.

26/04/2009

Concurs de microrelats, Ajuntament de Sant Climent de llobregat http://www.santclimentdellobregat.cat/

L'Ajuntament de Sant climent de llobregat, per commemorar l'any Amades,1890-1959, convoca el Concurs de Relat Breu "Joan Diví i Borràs, el pagèspoeta"

27/04/2009

Exposició, Centre Moral d'Arenys de Munt centre@centremoral.cat

Del 27 d'abril al 3 de maig de 2009, l'exposició "Joan Amades, la memòriadel poble" es podrà visitar als locals del Centre Moral, Rbla. FrancescMacià 57, d'Arenys de Munt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada