dissabte, 25 d’abril de 2009

El músic rubinenc Pere Burés ha mort

El músic Pere Burés ha mort aquest divendres als 58. Casat i amb tres fills, aquest dissabte hauria fet 59 anys.

Pere Burés i Camerino va néixer a Rubí l'abril del 1950. Músic de formació, va estudiar a l'Escolania de Montserrat a la qual va estar lligat durant tota la seva vida ja que continuava sent membre de l'Escolania de veus adultes. Director musical de l'Esbart de Rubí, Burés va ser el fundador de l'Escola Municipal de Música de la nostra ciutat i també va fer composicions pels Gegants de Rubí.


Pere Burés va ser coordinador de Catalunya Música des del 1990 fins al 2004. En aquests anys, Burés va aconseguir consolidar el projecte nascut l'any 1987 d'una ràdio en català especialitzada en música clàssica i contemporània. Va fer de Catalunya Música una emissora de qualitat però que servís també per acostar la música clàssica a un públic més ampli, Pere Burés va ser l'impulsor del programa 'Pentagrama', que durant anys va voler explicar de manera pedagògica la música clàssica als infants. També va ser el creador del programa 'A la manera de..', un programa on músics i intèrprets de primera línia mostraven la seva part més humana i comentaven la música que a ells els agradava escoltar.

La capella ardent del músic ha quedat instal·lada al tanatori de Rubí, per on han passat ja molts amics i rubinecs que han volgut acompanyar a la família en aquests moments de dolor i mostrar la seva estima pel Pere Burés. L'enterrament es farà aquest diumenge a dos quarts de dotze del migdia a l'església de Sant Pere de Rubí i participaran en el comiat i mostraran el seu respecte L’Esbart, els Gegants, L’obrador Coral, L’Escolania i tots els amics i admiradors que va deixar en el seu esdevenir de músic i de gran persona.Molts rubinencs i rubinenques ho trobaren a faltar i la ciutat també. Ens resten les seves obres, que seguirem escoltant i gaudint quant després del Pregó de Festa Major els gegants executin el seu “Ball del Gegants de Rubí”, o en la diada de Sant Pere en el “Ball d’església” a l'interior de l'església de Sant Pere, durant l'ofertori de la missa solemne.

Adéu Pere i que la música t’acompanyi en el nou camí.

Si voleu tenir les partitures o sentir les músiques del Ball del Gegants de Rubí o el Ball d’església, aneu a:
http://www.rubidigital.net/gegantsrubi/els_balls.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada