dimarts, 7 d’abril de 2009

La Masia de can Serra es convertirà en un Centre d'empreses d'innovació i eficiència energètica

La Masia de Can Serra es convertirà en un centre de referència empresarial en l’àmbit de l’eficiència energètica per ubicar empreses de nova creació relacionades amb la innovació i l’eficiència energètica. L'ajuntament vol donar un salt qualitatiu amb un projecte estratègic que sigui un punt de referència empresarial d’àmbit supramunicipal, que a més permeti millorar la competitivitat del teixit empresarial local i trobar nous sectors d'activitat econòmica generadors d'ocupació.


El projecte es troba en una fase d’elaboració molt avançada. Per aquest any ja compta amb un pressupost de 560.000€ que serviran per a rehabilitar la Masia durant aquest 2009. A més, demanarem més recursos del Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) que se sol·licitaran a partir del mes vinent, i que sembla que tenim moltes possibilitats d'aconseguir. Esperem que en un parell d'anys sigui una realitat i en ple funcionament.


El projecte s’adreça a pimes i emprenedors i emprenedores que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial amb conceptes d’eficiència energètica, als quals oferirà serveis específics d’assessorament en noves tecnologies i eficiència energètica i serveis de creació d’empreses amb anàlisi de la idea, assessorament per l’estudi de viabilitat, suport en la recerca de recursos i seguiment de la creació de l’empresa; així com assessorament tecnològic i en eficiència energètica. A més, s’oferiran serveis logístics i d’infraestructures tant per a les empreses que s’ubiquin com per altres empreses de la ciutat.


El nou Centre d’empreses de la Masia de Can Serrà comptarà amb mòduls empresarials equipats d’entre 25 i 40 metres quadrats en què les empreses de nova creació podrien instal·lar-s’hi durant els tres primers anys. A més, com a serveis comuns, disposaran d’una sala de reunions polivalent, condicionada per fer presentacions, cursos de formació, sessions de treball, etc., i d’aules polivalents dotades amb programes d’eficiència energètica.


Per posar en marxa el projecte, l’Ajuntament també està treballant amb el Fòrum Empresarial CECOT-RUBÍ i amb el Centre Tecnològic LEITAT de Terrassa per definir de forma més concreta els serveis amb els quals comptarà aquest centre. D’una banda, el FORUM CECOT aportarà la visió de tots aquells serveis empresarials d’ambit més genèric que haurà de contenir aquest centre i el Centre Tecnològic LEITAT, els més específics en l’àmbit de l’eficiència energètica i les energies renovables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada