dijous, 30 d’abril de 2009

Premi Miquel Segura de treballs de recerca de batxilleratEl 22 d’abril, en la cerimònia d’entrega del Premis Miquel Segura d’enguany vam poder gaudir de la conferència “La borsa o la vida”, a càrrec de Carme Rebollo Da Silva, llicenciada en Administració d’Empreses de la UAB, Diplomada en Ciències Empresarials a l’Escola Universitària de Sabadell i professora del IES Foix. Va ser una breu intervenció sobre la borsa, amb una perspectiva carregada de bon humor, en un intent d’explicar com ha intervingut la borsa en la crisis actual i com la recuperació de la confiança pot ajudar a superar-la.


La conferència va servir per presentar el llibre El petit inversor i l'especulació borsària. Estudi i simulació d'autoocupació de Sandra Fernández de I’IES L'Estatut que va ser la guanyadora del 9è Premi de recerca Miquel Segura de l’any passat.

En aquesta 10ena edició del Premi Miquel Segura de Recerca adreçat als alumnes de 2n de Batxillerat del centres d’educació secundària de la ciutat s’han presentat un total de 21 treballs. Hem d’agrair la gran participació dels alumnes i els esforços dels professors dels nostres instituts, per aconseguir, any rere any (enllaç premiats edicions anteriors), que el nivell de tots el treballs presentats sigui molt bo.

Ha guanyat el premi d’aquesta edició l’estudiant Sara Pinto de l’IES L’Estatut. El seu treball, titulat "La contaminació lumínica. Un problema per resoldre", ha rebut la dotació econòmica de 350 euros que atorga el premi i serà publicat l’any vinent en la col·lecció “Joves Investigadors” editada per l’Ajuntament de Rubí.

Així mateix, l’IES l’Estatut ha rebut la quantitat de 350 euros que s’entrega al centre on cursa els seus estudis l’alumne guanyador.
La resta de finalistes, que han rebut cadascú d’ells 150 euros, han estat:

1r: Mireia Giralt i Eulàlia Pujades de l’IES Duc de Montblanc amb el treball "Rubí, Quina hora és?".
2n: David Gozálvez Cintas de I’IES J.V. Foix amb el treball "Els càtars i els templers, l'herètica relació".
3r: Daniel Gracia Serrano de l’IES l'Estatut amb el treball "Beowulf, British Imaginary and its beginnings".

També es van fer públiques les bases de la 11ena edició del Premi, pel qual es podran presentar treballs fins al pròxim 6 de març de 2010.

Com tots els anys, van assistir a l’entrega de premis els familiars (fills, nets i besnéts) del Miquel Segura, fidels a la memòria del seu avantpassat i rubinenc lluitador per la millora de la cultura i l’educació de la nostra ciutat en moments difícils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada