dilluns, 6 d’abril de 2009

Salut i educació per a tothom


Salut i educació per a tothom, una campanya encetada per Oxfam Internacional. El món necessita 6 milions més de professors, metges i infermeres millor qualificats i remunerats pels països pobres. I per aconseguir això, és necessària la ajuda de tothom (enllaç signatura d' adhesió).

El W8: vuit dones extraordinàries, una única veu

Un grup de 8 dones s'han unit per a crear el nucli visible de la campanya “Salut i Educació per a tothom” de Intermón Oxfam. Són Sandhya Venkateswaran, Miranda Akhvlediani, Rokeya Kabir, Kadiatou Baby Maiga, Jiraporn Limpananont, Leonor Magtolis Briones, Elba Rivera-Urbina y Dorothy Ngoma.

Aquestes dones extraordinàries han dedicat les seves vides a la lluita per la sanitat i la educación als seus països. I amb el recolzament de tothom, aconseguiran grans canvis per a un demà millor.

Aquests són els reptes de la passivitat.

Hi ha hagut algunes millores, però resta un llarg camí per a que tothom tingui uns mitjans sanitaris i educatius accessibles i assequibles.

· Cada tres segons mort un nen d’una enfermetat per a la que ja tenim tractaments preventius.
· Cada minut, mort una dona donant a llum o durant l’embaràs
· En el món, hi ha 72 milions de nens que no hi van a l’escola. La majoria són nenes.

És l’hora de l’acció

Cadascunes de les components del W8 ja dirigien coalicions en els seus països, fent pressió per aconseguir canvis. Però, no ho poden fer només elles, necessiten el nostre recolzament amb la campanya Salut i Educación per a tothom, i segur que aconseguiran canvis per a fer del nostre món un lloc millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada