diumenge, 31 de maig de 2009

La festa dels Xatos a l'ermita de Sant Muç el dilluns 1 de juny


Un any més, l’Esbart Dansaire de Rubí, Foment de la Sardana, la Parròquia de Sant Pere i Ajuntament de Rubí tornen a organitzar una nova Festa dels Xatos i Aplec de Primavera a l’ermita de Sant Muç. Aquest any, coincidint amb la celebració de l’Any Amades, la festa es dedica especialment a aquest folklorista ja que va ser a través del seu Costumari que es va obtenir la major part de la informació per a la recuperació de la festa, i també per la vinculació amb Rubí d’un dels seus col·laboradors, el mestre Joan Tomàs, que va ser mestre de música de les Escoles Ribas.
La trobada s’iniciarà amb la concentració habitual a les 9 h a la plaça del Doctor Guardiet, on se servirà una xocolatada als assistents, per pujar després en cercavila pels carrers de la ciutat cap a l’ermita de Sant Muç acompanyats dels Xatos, els gegants i gegantons, capgrossos, grallers i tabalers.

En arribar a Sant Muç, se celebrarà la tradicional missa, la ballada dels gegants i gegantons i capgrossos de Rubí, del CEIP Teresa Altet i del Pinar i l’actuació dels Castellers de Rubí i de l’Escola de Sardanes Flor de Neu. Al voltant de les 12 h, es farà la ballada dels Xatos i sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell, per tancar l’acte matinal amb l’encesa de foc dels Diables de Rubí, els de la Riera i les Espurnes i els Trons.

Posteriorment, hi haurà una arrossada popular a càrrec de la Unió Extremenya de Rubí i les danses participatives de l'Esbart Dansaire de Rubí, que tancaran la jornada festiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada