divendres, 29 de maig de 2009

Les obres de l’equipament sòciocultural del Pinar començaran a la tardor

El divendres 22, al matí, es va presentar el projecte del nou edifici sociocultural que començarà a construir-se al El Pinar aquesta tardor. L’edifici té una superfície útil de 1.500 m2 i costarà 2,5 milions d’€. És una segona fase de la millora del Barri del Pinar, amb ajuda de la Generalitat, a través de la denominada Llei de barris.

És un equipament innovador en una topografia complicada que donarà servei al barri, però també a la resta de la ciutat. Els objectius de l’equipament és que sigui un símbol d’identitat del barri i d’atracció per a la resta de la ciutat. Altres objectius era construir un edifici d’usos diversos integrant activitats culturals i docents; i crear una nova porta d’accés al barri.

Una de les característiques que més ha destacat l’arquitecta del projecte, Mercè Berengué, a l’hora de presentar el projecte, ha estat que es tracta d’un edifici “totalment adaptat per a minusvàlids i invidents”, no només en temes d’accessibilitat, sinó també de senyalètica.El nou equipament se situarà en un solar de 758 m2 situat davant de la rotonda de la carretera C-1413 i funcionarà com a porta d’accés al barri. L’edifici consta de planta baixa més dues plantes que permeten resoldre el fort desnivell de 7 metres existents entre la carretera i la part alta del solar. L’accés a l’equipament es podrà fer tant des de la carretera com directament des de la part superior, on hi haurà l’entrada principal vinculada al barri. (podeu veure els exteriors al vídeo)

L’edifici disposarà de 1.500 m2 útils (prop de 1800 construïts) on simultàniament hi podran haver al voltant de 450 persones. Es distribueix en 3 plantes i s’han previst espais per acollir un casal infantil de 200 m2 , una sala polivalent amb una capacitat per 150 persones i diversos espais i sales per tallers variables, moltes d’elles en grandària, en funció de les necessitats de les activitats. L’equipament també disposa d’un espai per un telecentre, una zona d’exposicions i un bar. Tots els espais s’han dissenyat de forma que poden funcionar independentment i només tindrà despesa energètica la zona en funcionament i no l’edifici sencer.

És tracta d’un equipament contemplat a les obres de millora del barri que s’estan fent des de l’any 2007 dins del Pla de Barris. Valorat globalment amb un pressupost de 6,6 milions d’€ i subvencionat al 50 % per la Generalitat de Catalunya. Com a treballs contemplats dins del Pla hi ha el vial que s’ha obert recentment i que connecta el Pinar i el nucli urbà de Rubí.

Les actuacions complementàries que es faran al llarg d’aquest any i el vinent passen per treballs de millora i urbanització del barri. En aquest apartat es contempla la realització de talussos per suavitzar els murs existents, l’eixamplament de voreres, la supressió de barreres arquitectòniques amb la construcció d’escales i rampes, la adequació de les instal·lacions esportives existents i millores als serveis d’aigua, llum i clavegueram.

Agraïment als veïns i a l’associació de veïns del barri.

He de dir que només tinc paraules d’agraïment als veïns del barri per la seva col·laboració i, especialment per la seva presidenta, la Maria Josep Munuera i al seu company, l’Enric del Rio, un membre molt actiu de l’associació de veïns que ha treballat molt pel seu barri i que va morir, fa dues setmanes, com a conseqüència d’una inesperada i greu malaltia. Aprofito per retre un petit homenatge a ell, a la seva família i als seus amics.

El vocal de l’associació de veïns del Pinar, Francisco Carmona, també present a la presentació, també ha fet referència a l’Enric, explicant que les festes de primavera del barri que s’han celebrat l'ultim cap de setmana li retran homenatge. Va ser l’Enric qui va preparar la programació i el cartell. Sobre el projecte, Carmona, s’ha mostrat satisfet i ha destacat que el barri està canviat molt.

1 comentari:

  1. Aquests son equipaments imprescindibles, no sols per el barri, sinó també per la ciutat i la seva cohesió social.

    Es cert que el barri a millorat molt els seus accessos, sobre tot el nou carrer que el connecta amb Can Rosés i que es una bona eina per que gent de fora passem per un barri oblidat fins fa poc, comprem a la fleca, a les seves botigues i ens adonem que la gent que hi viu son els nostre veïns.


    Felicitats, aquesta feina ransforma la ciutat per millorar-la.

    ResponElimina