diumenge, 3 de maig de 2009

Uns 850 escolars van celebrar el Dia Internacional de la Dansa ballant el Ball de gitanes
Uns 850 alumnes de les escoles públiques de la ciutat van participar, el dimecres 29, en una ballada col·lectiva amb la qual han celebrat el Dia Internacional de la Dansa.
L’acte, que ha consistit en l’actuació d’aquests infants ballant el Ball de gitanes de forma conjunta a la Rambla del Ferrocarril, va comptar amb la participació de la regidora coordinadora de Serveis a les Persones, Ana Maria Martínez, que ha estat l’encarregada de llegir el Manifest del Dia Internacional de la Dansa.
La nostra ciutat té una merescuda fama en dansa tradicional, per la bona feina de l’Esbart Dansaire, però també són molts anys que s’està fent dansa a les nostres escoles públiques com a una activitat complementària més dels cursos de primària. Aquesta és la segona vegada que s’organitza aquesta activitat col·lectiva, on hi participen els alumnes de 2n i 4t de primària dels centres escolars.
El Dia Internacional de la Dansa va ser instaurat l’any 1982 a iniciativa del Comitè de Dansa Internacional de d’Institut Internacional del Teatre (ITI / UNESCO), data que va ser escollida per coincidir amb el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), creador del ballet modern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada