dijous, 4 de juny de 2009

Aconseguir la plena igualtat entre dones i homes: Sisè punt del Manifest-Programa del PSC per les eleccions al Parlament Europeu 2009. • Eleccions Europees 2009 - Programa: Partit dels Socialistes de Catalunya

  6/ Aconseguir la plena igualtat entre dones i homes.

  La plena igualtat de gènere és un objectiu imprescindible de la construcció d’una societat europea moderna i justa. Les dones han de ser part activa del progrés econòmic, social, científic i acadèmic en peu d’igualtat total amb els homes. Els i les socialistes defensem l’establiment d’una democràcia paritària en què homes i dones comparteixin responsabilitats i poder de decisió tant en l’àmbit públic com en el privat.

  A la vegada, Europa ha de fer avançar la igualtat de gènere al món. Milions de dones en tot
  el món encara pateixen l’explotació i violació dels seus drets, a causa del tràfic d'éssers humans, la violència masclista i altres abusos.

  • Seguirem lluitant contra els estereotips de gènere. Creiem que reforçar els drets i les oportunitats de les dones aportarà beneficis democràtics, socials i econòmics significatius a tots els ciutadans i ciutadanes d'Europa.

  • Seguirem lluitant per a la plena igualtat salarial, per l’eradicació de tota mena de discriminacions – amb especial atenció a la violència de gènere – i per l'establiment de mesures per a la conciliació de la vida laboral i personal, entenent el temps com un dret de ciutadania.

  • Lluitarem per la universalització de l'educació pública preescolar en tota la UE com a mitjà per avançar en la consecució de la igualtat.

  • Garantirem el compliment del Pacte Europeu per a la Igualtat de Gènere, que aspira a augmentar la participació de les dones en el mercat laboral.

  • Impulsarem la creació d'una Carta Europea dels Drets de les Dones com una nova eina normativa i de referència per a promoure la igualtat de gènere en tots els aspectes de la vida en societat i demanarem la creació d’un/a Comissari/ària Europeu d’Igualtat de Gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada