dilluns, 15 de juny de 2009

S’han iniciat els treballs del pla d’acció d’energia sostenibleAquest mes s’han iniciat els treballs per a l’elaboració del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), requerit pel “Pacte d’alcaldes/esses”, una iniciativa europea de lluita contra el canvi climàtic, en el que Rubí es va adherir a finals de l’any 2008.

Els 80 municipis adherits en aquest Pla estan reben el suport de la Diputació de Barcelona per a l’elaboració del PAES, el qual inclourà actuacions d’inversió en energies sostenibles en edificis municipals, entre moltes d’altres.
L’objectiu principal del PAES és assolir els objectius establerts per la UE per al 2020, reduint les emissions de CO2 al territori com a mínim el 20%, mitjançant la implementació d’aquest pla.
Així, es volen aconseguir resultats en aquest sentit i per aquest motiu es centrarà en projectes concrets dels diferents àmbits (mobilitat, edificis municipals, transport públic, serveis, etc.) i amb resultats mesurables. Mitjançant l’adhesió, els municipis s’han compromès a reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l’any 2020, incrementant en un 20% l’eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.
L’Ajuntament de Rubí té previst finalitzar el seu pla amb accions concretes cap a finals d’any per tal de presentar-lo a la Unió Europea.

L’Ajuntament ja ha posat al dia les instal·lacions municipals d’energia solar.


L’Ajuntament de Rubí ja ha finalitzat el projecte de revisió i optimització de les instal·lacions municipals d’energia solar que va posar en marxa ara fa un any amb l’objectiu de posar-les a dia i aconseguir així un estalvi energètic, econòmic i d’emissions de CO2.
D’aquesta manera, en els darrers mesos s’han revisat la quinzena d’instal·lacions municipals d’energia solar que hi ha a la ciutat. Aquestes instal·lacions estan ubicades a vuit CEIPs (25 de Setembre, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Maria Montessori, Pau Casals, Ramon Llull, Shcola i Teresa Altet), tres zones esportives (Camp de futbol 25 de Setembre; camp de futbol de Can Fatjó; camp de futbol, poliesportiu i pistes d’atletisme de Can Rosés) i a dos edificis municipals (Rubí+D i al parc de neteja, tot i que aquest últim no forma part del projecte de revisió per tractar-se d’una instal·lació més recent, posada en marxa l’any 2006). Es tracta d’instal·lacions solars tèrmiques que serveixen per escalfar l’aigua d’ús sanitari, és a dir, de lavabos, dutxes i cuina; a excepció de l’edifici Rubí+D, ja que es tracta d’un sistema solar fotovoltaic que transforma la radiació solar en electricitat per a la xarxa elèctrica de baixa tensió.
Pel que fa al sistema solar fotovoltaic de l’edifici Rubí Desenvolupament, en 7 mesos ha produït 2.100 kWh d’energia elèctrica, el que equivaldria al consum elèctric anual d’un sol membre d’una família de 4 persones en un habitatge de 90 m2 de l’àrea metropolitana. En l’actualitat, Rubí disposa de:
• 312,48 m2 de captadors solars tèrmics a escoles i centres esportius


• 14,24 m2 de captadors solars tèrmics a l’edifici del parc de neteja


• 5.280 Wp d’instal•lacions fotovoltaiques a l’edifici Rubí+D


• 1570 Wp repartits en uns quants fanals fotovoltaics


Un cop posades a punt totes aquestes instal·lacions, a partir d’ara es duran a terme de forma regular les tasques de control i de manteniment d’aquestes. A més, s’està elaborant un estudi per incorporar aquest sistema d’energies renovables en futurs edificis municipals o bé en aquells que ja hi són però que no en disposen. Ja s’està instal·lant sistemes d’energia solar en edificis en construcció com ara la nova escola bressol del carrer C. de la Barca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada