diumenge, 7 de juny de 2009

Trobada d’alcaldes i alcaldesses de les ciutats catalanes de més de cinquanta mil habitants amb José Luís Rodríguez Zapatero

El dijous 4 de juny es va produir, a l’ajuntament de Barcelona, una trobada dels alcaldes i alcaldesses (només tres) de municipis de més de 50.000 habitants, amb el president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero. La reunió tenia per objecte un d’intercanvi d’impressions entre el president i el món local sobre la marxa del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), el caire del nou FEIL pel 2010 i la necessitat de reformar el finançament local.

La reunió va ser molt positiva i satisfactòria perquè el President ens va escoltar i li vam poder traslladar els efectes positius del FEIL a les nostres ciutats i en contractació d’aturats. A la vegada, vam poder exposar la necessitat de que el segon FEIL continuï sent administrat pels ajuntament directament i que la convocatòria sigui ràpida per a poder preparar amb temps els projectes que han de servir per atendre les necessitats dels ciutadans. També vam destacar la necessitat de que el nou fons tingui una especial sensibilitat cap a els projecte que generi noves oportunitats econòmiques en el món de les tecnologies i les energies sostenibles i netes.
Una bona part de la reunió també es va dedicar a explicar al president les dificultats dels Ajuntaments per atendre les demandes dels nostres ciutadans, en un moment de baixada important d’ingressos que coincideix amb un augment de la despeses produïdes pel funcionament dels nous equipaments, els desenvolupament de noves lleis que augmentant els serveis que hem de prestar des del món local, afegit a les despeses extraordinàries (sobre tot en serveis socials i ocupació) que hem de fer per a intentar pal·liar els efectes de la crisi entre els nostres ciutad@s. Va ser una veu unànime dels electes local per a demanar una reforma urgent del finançament local.
Zapatero va entendre les nostres consideracions i ens va expressar la seva convicció sobre la necessitat de reformar el finançament local, així com la especial sensibilitat del govern a l’hora de prendre en consideració les nostres observacions a l’hora de convocar el segons FEIL del 2010, que serà de 5.000 milions d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada