dilluns, 6 de juliol de 2009

Exposició “Imatgeria Popular. La col·lecció d’imatge impresa de l’arxiu Joan Amades.”


El proper dimecres 8 de juliol s’inaugurarà a les set de la tarda al Palau Moja de Barcelona l’exposició “Imatgeria Popular. La col·lecció d’imatgeimpresa de l’arxiu Joan Amades”. L’exposició, presentada en motiu de l’any Amades que commemora els 50 anys de la mort de l’emminent folklorista,podrà ser visitada gratuïtament fins el diumenge 27 de setembre.

Aquesta mostra, comissariada per l’etnòleg Josep Mañà, culmina el procés iniciat ara fa 8 anys de catalogació, classificació i indexació del fonsd’imatgeria popular de Joan Amades. A l’exposició es podran veure 2.000imatges d’aquest fons que té 13.000 documents i que es troba dipositat a la biblioteca del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Paral·lelament s’editarà un catàleg on diversos especialistes estudienl’evolució de la imatgeria popular a Catalunya i ofereixen diferents puntsde vista descriptius i analítics sobre el contingut de la Biblioteca Arxiude Joan Amades, però també sobre la imatgeria popular en sentit ampli.

L’exposició serà inaugurada pel conseller de Cultura i Mitjans deComunicació, Joan Manuel Tresserras. Participaran també en l’acteinaugural el comissari de l’exposició, Josep Mañà i el director del Centrede Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), Ramon Fontdevila.

DIA: Dimecres, 8 de juliol del 2009

HORA: 19.00 hores

LLOC: Sala d’exposicions. Palau Moja. carrer Portaferrissa 1. Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada