divendres, 3 de juliol de 2009

Rubí va celebrà el Dia Internacional de l’Orgull gai, lesbià i transsexual

L’Ajuntament de Rubí s’ha adherit a la celebració del Dia de l’Orgull gai, lesbià i transsexual, tal i com es va aprovar al ple de l’Ajuntament del mes passat, i com ja ha fet en altres edicions d’aquesta commemoració que se celebra el 28 de juny. El manifest d’aquest any, redactat per vint-i-sis associacions de tot Catalunya, té com a principal objectiu treballar amb el professorat i l’alumnat amb la implicació de les institucions públiques per a que es formi adequadament al professorat en el reconeixement de la diversitat sexual.

A més, l’associació Acord, entitat responsable del servei de diversitat sexual que ofereix la regidoria de la Dona de l’Ajuntament de Rubí, va posar a l’abast de la ciutadania una parada de caire informatiu a la Rambla del Ferrocarril el dia commemoratiu d’aquest esdeveniment, coincidint amb la Festa Major.

Un servei que ofereix l’Ajuntament per la diversitat sexual

Aquest servei de diversitat sexual s’adreça a dones lesbianes i és un servei gratuït i confidencial que ofereix l’Ajuntament de Rubí per a totes les dones majors d’edat del municipi, cada primer i tercer dijous de mes, de 16 a 19 h el primer i de 10 a 12 h el tercer.

El servei funciona des d’octubre de 2004, mitjançant un conveni amb l’associació Acord (Associació d’Assessorament, Councelling, Orientació i Recursos per a Dones lesbianes, bisexuals, transsexuals i persones que es qüestionen la seva orientació sexual), que realitza un procés d’acompanyament i assessorament durant el procés de revelació a l’entorn més proper.

A més, al llarg de tot el any, l’Ajuntament, en col·laboració amb Acord, organitza diferents activitats relacionades amb la diversitat sexual per tal de posar a l’abast de la ciutadania elements de coneixement de la problemàtica, com ara el passi del documental “Homo baby boom” sobre l’experiència de sis famílies monoparentals, una exposició a la Botiga de Rubí sobre l’homofòbia i una guia d’activitats i serveis educatius que es fa anualment per informar i treballar amb l’alumnat dels IES temàtiques relacionades amb la diversitat sexual.

També hi ha diverses activitats dirigides als centres educatius, com :

. “M’ho va dir la lluna” que treballa de manera didàctica pels alumnes de P-5 què significa tenir una família formada per dues mares o dos pares;
. “L’heterosexualitat és una forma més de viure la sexualitat” per donar difusió i normalitzar altres formes d’orientació sexual i afectiva més enllà de l’heterosexualitat

I les adreçades a les Associacions de Mares i Pares (AMPAS) com:

. El “Concurs de còmics del 17 de maig” per promoure actituds i comportaments que respectin les diferents opcions sexuals i d’identitat de gènere, . El taller “I si el meu fill/a fos gai, lesbiana i/o transsexual?” per donar a conèixer l’homosexualitat femenina i masculina i normalitzar aquest fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada