dijous, 23 de juliol de 2009

Tret de sortida per a la construcció de l’hospital de Rubí


Terrenys a Can S. Joan de Rubí

El 21 de juliol, l’ ajuntament de Rubí, amb la conselleria de Salut, el Servei Català de la Salut i la Mútua de Terrassa hem signat un protocol de cessió dels terrenys per a fer la construcció del nou hospital de Rubí.

És una bona notícia per Rubí i per les ciutats de Sant Cugat i Castellbisbal i els seus ciutadans i ciutadanes, ja que amb la signatura d’aquest protocol es dona el tret de sortida per la construcció de l’hospital que reclamaven fa temps. A l’acte de signatura del protocol marc per a promoure la construcció del nou hospital de Rubí , hi era la consellera de Salut, Marina Geli, el president de la Mútua de Terrassa, Faust San José i el director del Servei Català de la Salut, Josep Ma. Sabaté. Van estar convidats l'alcaldes de Sant Cugat, Lluís Recoder, i l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde.
Per la seva banda, la consellera de Salut, Marina Geli, va afirmar "que a un territori com el que integren aquestes tres ciutats del Vallès oest, amb una població de 150.000 habitants i unes previsions de creixement demogràfic fins a 180.000 habitants cap al període 2015-2020, “se l’havia de mirar de forma separada de Terrassa i Sabadell”. La consellera va confirmar que aquest nou hospital, es podria “obrir cap a finals de 2012–2013, un cop iniciades les obres que, previsiblement, començaran al 2010”.

La resta de signants del protocol també van qualificar aquest dia d’històric per a les tres poblacions, ja que aquest hospital permetrà millorar la assistència sanitària i oferir un servei de proximitat als ciutadans i ciutadanes, amb un centre que tindrà “entre 10.000 i 15.000 metres quadrats amb una inversió propera als 35 milions d’euros”, segons va confirmar el president de la Mútua de Terrassa, Faust San José.
L’objectiu principal d’aquest protocol marc és regular la col·laboració de les diferents parts per a possibilitar la millora de la prestació d’assistència sanitària pública a aquesta àrea del Vallès Occidental. Per aquesta raó, l’acord estableix que l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa és l’encarregat de promoure la redacció del projecte constructiu d’aquest nou equipament que donarà servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, així com de la seva construcció, sota la supervisió del Servei Català de la Salut i s’ajustarà a les condicions urbanístiques establertes pel Pla General d’Ordenació de l’Ajuntament de Rubí.

El nou centre hospitalari s’ubicarà a uns terrenys de 26.616 metres quadrats que es troben al carrer Sòcrates del Polígon Industrial de Can Sant Joan de Rubí, a la frontera amb Sant Cugat del Vallès.
Després de la signatura la Mútua iniciarà el procés per a fer la construcció i el 25 i 26 juliol sortiran anuncis en premsa (diari Terrassa i Vanguardia) per obrir el concurs de selecció dels equips d’arquitectura que faran el projecte constuctiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada