dimecres, 30 de setembre de 2009

Discurs del President Montilla al Debat de Política GeneralEl president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va dir ahi, al Debat de Política General que s'ha fet al Parlament, que “crec honestament que en molts aspectes aquest ha estat un any excepcional per la densitat de l’obra de govern executada” i ha assegurat que moltes de les obres executades pel seu Govern “justificarien per si mateixes l’esforç de tota una legislatura”. Montilla va posat com a exemples d’això molts dels reptes que el Govern català s’havia fixat per aquesta legislatura, com la reforma del sistema de finançament, la llum verda al traspàs de Rodalies, la nova Llei d’Educació, la signatura del Pactes Nacionals per la Recerca i la Innovació i per a la Immigració, i la inauguració d’infraestructures tan importants per al país com la Terminal T1 de l’Aeroport del Prat, el Túnel de Bracons o la Dessalinitzadora de El Prat.

José Montilla, va assegurar que “per força menys se’ns havien venut com a extraordinàries algunes de les sis primeres legislatures d’aquesta etapa democràtica” i va voler destacar especialment “la intensitat de l’obra de Govern en marxa”.

El president va assenyalar també molts altres “símptomes diversos de vitalitat, de voluntat de resistir, de superar les dificultats, d’assolir excel·lència, de generar futur” que ha mostrat en aquests mesos l’economia catalana. Entre molts d’altres, va destacat la compra d’Spanair per empresaris catalans; la fusió de les aerolínies Vueling i Clickair; la ubicació a Martorell del nou taller del Q3 de Seat o la decisió d’Alstom d’instal·lar a Barcelona la seva seu mundial per a l’energia eòlica. “Són exemples de l’esperit emprenedor que Catalunya no pot perdre ni ofegar”, ha afirmat.

Totes aquestes iniciatives empresarials desmenteixen, segons el president, la visió “pessimista” de la realitat catalana que alguns plantegen i que “no voldria creure que sigui interessada”, va dir. Per al cap de Govern, “no hi ha cap repte que se superi des del prejudici pessimista o negatiu” i Catalunya té encara per davant alguns reptes que “ens exigeixen al màxim i demanen el millor de cadascun de nosaltres”.

Davant d’això, el president va advocar per “la combinació d’esperit emprenedor i acció pública eficient” com la “millor recepta contra el pessimisme”, convençut que “la vitalitat privada i pública es reforcen mútuament”.

Centrar la política catalana en l'Estatut

Així mateix, José Montilla va advertir que “no és un moment per defallir; estic convençut que ens calen més resultats i segurament menys proclames. En definitiva, a treballar tots plegats que hi ha molta feina, i els nostres conciutadans no poden esperar”. El president de la Generalitat va estar rotund a l’hora d’expressar el seu “compromís personal, polític i institucional” amb el desplegament de l’autogovern de Catalunya.

“Faré d’aquesta Presidència l’acció política més decidida en la defensa i el desplegament de la nostra llei de lleis”, és a dir, “d’aquest Estatut” que “és de tots”, va manifestar Montilla. “Hem de centrar la política catalana en el desplegament de l’Estatut”, va dir. A continuació, va recordar que “el vaig votar i el defensaré amb una total i absoluta convicció que és el millor per Catalunya”, i va alertar que el país “se la juga si no sap treure’n profit”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada