dilluns, 14 de setembre de 2009

IV edició dels casals d’estiu per a dones de Rubí


Una cinquantena de dones, la majoria majors de 65 anys, han participat durant el mes d’agost en els diferents tallers dels IV Casals d’estiu que organitza el servei de la Dona de l’Ajuntament de Rubí. Aquests casals es fan per a procurar activitats a dones que durant el mes d’agost no poden anar de vacances i, a més, pateixen l’absència de la majoria del seu cercle familiar i social que han marxat fora de la ciutat. És un espai, doncs, per gaudir de diferents activitats, de lleure, però també, i molt important, per establir relacions socials i d’amistat amb d’altres dones de la nostra ciutat. És un punt de trobada per unir a dones que es poden sentir soles. Un petit intent per ajudar a crear comunitat, en una societat com l’actual, on la incomunicació comença a ser un problema social important.

Les activitats, que s’han dividit en dos grups de matí, han consistit en diferents tallers, com ara introducció al teatre, taller de relaxació amb música i veu, aquagym, xerrades relacionades amb aspectes d’interès per a les participants, cine fòrums i arteràpia, una tècnica artística per treballar les emocions i les inquietuds. Com a novetat, en aquesta edició hi ha participat la regidoria d’Identitat i Projecció Exterior amb l’organització d’una ruta guiada sobre els edificis modernistes de Rubí. Així com una xerrada sobre “Dona i salut”.
La foto és de l’acte de cloenda dels casals, que es van fer el passat 31 d’agost als jardins de l’edifici Rubí+D amb un esmorzar obert a totes les participants i dinamitzadores. Pel que m’han explicat algunes de les dones participants, sembla que s’ho han passat d’allò més bé i han fet noves amistats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada