dimarts, 22 de setembre de 2009

S'inicia el nou cicle de caminades de tardorEl pròxim mes d’octubre s’iniciarà el nou cicle de caminades, dintre del programa Per fer salut, surt a caminar, organitzat per l’Ajuntament de Rubí, que s'adreça a persones adultes per ajudar a millorar la seva salut i el seu benestar físic i mental.

El programa, que s’organitza a la primavera i a la tardor, s’adreça a persones de qualsevol edat que vulguin recórrer a peu els voltants de Rubí i conèixer rutes i itineraris, l'activitat es fa en grups reduïts, acompanyats de monitors i voluntaris.

En aquest nou cicle de tardor, per primera vegada des que s’organitzen les caminades, l’activitat es farà els dissabtes al matí, concretament els cinc dissabtes d’aquest mes, es a dir, 3, 10, 17, 24 i 31 d’ octubre de 9.30 a 11.30 h.

Les places per participar a l’activitat són limitades i les inscripcions, que són gratuïtes, ja es poden fer a l’Oficina d’Esport per a Tothom (c. Joaquim Blume, s/n. Tel. 93 588 82 07) en horari de dilluns a dijous, de 9 a 13 h i de 16 a 18.30 h i divendres, de 9 a 13 h.

4 comentaris:

 1. El altre dia vaig sortir a caminar per el bosc de Can Barata per veure si començava a sortir algun bolet, i tal i com jo pensava no sols no en vaig trobar cap sinó que vaig tornar a casa amb dues bosses de plàstic ( reciclades de les que vaig agafar al bosc) plenes de llaunes, tetra-briks, plàstics, ampolles de vidre i paradoxalment una cafetera italiana ??? també vaig veure un matalàs, un frigorífic, rodes de cotxe...

  Potser ja ho fan ( de vegades ja m´ has corregit alguna proposta) , però seria una bona iniciativa que alguna d´ aquestes caminades es fes servir per concienciar als participants de la necessitat de mantenir el bosc net, no sols quan surten tutelats per monitors sinó també quan van de pícnic amb la família, i la millor manera de fer-ho es sortir amb unes quantes bosses i tornar carregat de deixalles, i que algú els hi/ens expliqués el perill que suposa una ampolla de vidre al estiu, o una llauna o el dany medi-ambiental que causa deixar bosses de plàstic al bosc.

  Es una vergonya l´ estat com es troben els boscos del voltant de Rubí.

  ResponElimina
 2. el comentario anterior no pretendía ser una crítica a tú gestión, el ayuntamiento hace lo que puede, quizás podría hacer más ( siempre se puede hacer más), pero quien tiene la responsabilidad de cuidar el entorno es quien disfruta de él.

  La propuesta ( me da la impresión que no la he expresado bien) es que en estas actividades se podría involucrar a educadores ambientales, personas que de forma voluntaria se dedicaran a "educar" y conscienciar a los participantes, y por qué no, dedicar alguna de las sesiones del més a la recogida de residuos entre todos los participantes durante la excursión.

  Un saludo alcaldesa.

  ResponElimina
 3. Tens tota la raó. Li farè el comentari al regidor de mediambient i al d'esport a veure si la teva observació i ideia la podem transformar en alguna mena d'acció en positiu.
  També t'he de dir (i no és per corregir res, que vagi per endavant)que molts d'aquest boscos són de propietat privada..., però alguna cosa podem pensar i fer segur. També li diré a l'alcaldessa de Sant Quirze, a veure si podem fer alguna cosa plegats.
  Per cert, no m´has dit si vas trobar algun bolet. La setmana anterior uns amics meus van anar al prepirineu a buscar i no van trobar res.

  ResponElimina
 4. No, no en vaig trobar cap. Encara es molt aviat per aquestes latituds.

  La setmana de la diada vaig collir una cistella plena de ceps i rovellons als boscos de Son, per sobre el centre de natura de Les Planes de Son de Caixa de Catalunya al pirineu, peró aquell es el meu "territori". Aquest cap de setmana i torno, espero que no hagi començat a gelar.


  ;)

  ResponElimina