dimecres, 7 d’octubre de 2009

El govern de Catalunya equipara les famílies monoparentals amb les nombrosesEl Govern català va aprovar, el dimarts de la setmana anterior, el decret que equipara els drets de les famílies monoparentals (les integrades per un únic progenitor i al menys un nen) amb els de les nombroses i que desenvolupa la llei catalana de recolzament a les famílies.
Les famílies monoparentals disposaran a partir del 15 de novembre d’un carnet específic, pioner a Espanya, que atorgarà les mateixes avantatges que tenen les famílies nombroses, com descomptes en compres en alguns establiments o prioritat a l’ hora d’entrar a les escoles i instituts.
Aquest títol, (que tindrà un de col•lectiu i altre individual per a cadascun dels membres de la família) el podran sol•licitar mares/pares solters, viudos o viudes i divorciats o separats amb nens que no cobrin cap pensió complementària i amb un nivell de renta baixa. A més, es considerarà famílies monoparentals a les formades per un nen i una persona que ha patit violència masclista, ha estat abandonat o ha estat més un any en un hospital.
Per a poder continuar amb el títol de família nombrosa, els fills han de tenir menys de 21 any, o si són estudiants fins a 25. No tindrà límit d’edat si un dels fills té alguna discapacitat. Com es farà un registre, l’existència d’aquest carnet permetrà conèixer amb cura el nombre de famílies monoparentals que resideixen a Catalunya. La Conselleria de Benestar ha calculat que podran accedir al carnet unes 10.400 famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada