dilluns, 5 d’octubre de 2009

L’Ajuntament crea la Xarxa Rubiempresa a Internet per a les empreses de la ciutatLa Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha creat a internet la xarxa Rubiempresa (http://www.xarxarubiempresa.net/) per potenciar la col•laboració i cooperació entre les empreses i els emprenedors/es de la ciutat. Aquesta xarxa, la primera que es crea a internet amb aquest objectiu, vol facilitar la cooperació entre empreses i emprenedors de la ciutat .

A la web, que integra diverses eines del l’entorn 2.0, els usuaris i usuàries trobaran notícies d'actualitat relacionades amb el món empresarial, un espai on les empreses es poden presentar i donar-se a conèixer, un espai fòrum, accions formatives promogudes per l'OSE, vídeos i fotografies d'empreses i de les jornades realitzades per l'OSE i enllaços d'interès sobre finançament, subvencions, fiscalitat, etc. entre d’altres continguts.
La creació d’aquest blog de temàtica empresarial s’emmarca dins el programa INICIA, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Fons social Europeu i l’Ajuntament de Rubí, al qual es van presentar dues línees de subvencions adreçades a la creació i consolidació d’empreses i una tercera per a projectes experimentals de suport a la creació d’empreses que havien d’incloure aspectes innovadors. De totes les entitats que van presentar un projecte en aquesta línea, només s’han aprovat 8 a tota Catalunya, entre els que destaca Rubiempresa pel seu caràcter innovador.
Aquesta nova xarxa s’ha creat com un espai d’oportunitats de relació i cooperació entre empreses i un espai de trobada d’empresaris per crear xarxa i comunitat entre les empreses de Rubí. Així, la iniciativa vol facilitar contactes i promoure relacions de cooperació entre les empreses generant noves oportunitats de negoci, impulsar l’intercanvií i la transferència de coneixements i experiències entre els emprenedors i les emprenedores, detectar nous projectes empresarials de caràcter innovador i/o tecnològic i identificar necessitats col•lectives de les empreses.
A més, es pretén continuant millorant la relació de treball entre l’Ajuntament i l’empresariat, per consolidar un nucli actiu que permeti iniciar projectes que aportin valor a les empreses i a la ciutat, com ara recerca de proveïdors locals, projectes formatius compartits, projectes de conciliació, projectes de millora de polígons, etc.
La proposta s’adreça a totes aquelles empreses ubicades a Rubí que hagin estat assessorades per l’OSE, a les empreses rubinenques que vulguin contactar amb empresaris/es, emprenedors/es i professionals locals, als emprenedors i emprenedores de la ciutat i a qualsevol persona que vulgui compartir i experimentar o desenvolupar idees de negoci (protoemprenedors).
Per a més informació les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), Edifici Rubí+D, Rambleta Joan Miró, s/n, tel. 935813900, fax. 935886195, a/e rubiempresa@rubiempresa.net.

2 comentaris:

  1. Em sembla una bona iniciativa, no obstant ( sempre hi ha alguna pega ;)) ¿per què es limita a les empreses de Rubí?

    Si fem servir la xarxa global, i eines de comunicació web 2.0 ¿no et sembla un contrasentit acotar l´àmbit de participació a les empreses ubicades al territori de la nostra localitat?

    Estic segur que la “filosofia” que porta a terme aquest portal, es que els emprenedors de la nostra localitat trobin “partners”, prescriptors, col•laboradors, clients... i aquesta eina pot ser una bona porta per que les empreses de Rubí, o de la Xina trobin possibilitats de generar activitat.

    Una salutació.

    ResponElimina