dijous, 8 d’octubre de 2009

L’Ajuntament de Rubí ha rebut 155.000 euros de la Diputació de Barcelona per accions de suport a les polítiques locals de foment de l’ocupació i de de
Foto: Visita de la Consellera Mar Serna a les instal·lacions de l'IMPES (26-9-2008)

L’Ajuntament de Rubí ha rebut una subvenció de 155.795,48 euros, atorgades pel Pla de concertació de la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat de la Diputació de Barcelona, per destinar a accions de suport a les polítiques locals de desenvolupament econòmic i ocupació.

La major part d’aquest import (90.667,48 euros ) aniran destinats a diversos serveis de l' Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí, com informació, assessorament i derivació als recursos per a l’ocupació de les persones en situació de desocupació, el taller de recerca de feina i la Oficina Tècnica Laboral (OTL).

L' Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí desenvoluparà un conjunt d’accions per a millorar les competències personals dels treballadors i aturats, així com per la seva inserció laboral. Es facilitant respostes personalitzades i suport als usuaris mitjançant la definició d’itineraris personals d’inserció i l’acompanyament especialitzat. També es disposa del Taller de recerca de feina, que és un espai dotat de infraestructura (ordinadors, impressora, telèfon, premsa, etc.) amb l’assessorament d’un tècnic, per ajudar als usuaris a fer recerques d’ocupació en els diferents mitjans.
Pel que fa a l’OTL, inclosa dintre dels programes de suport a les polítiques del mercat de treball, se l’ha adjudicat 57.000 euros. L’oficina forma part d’una xarxa per contribuir a la normalització sociolaboral de persones amb trastorns de salut mental i a la reducció d’obstacles que dificulten la seva inserció en el mercat de treball, dintre de l’àmbit territorial de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal.
La resta de la subvenció (65.128 €) aniran destinats a projectes vinculats amb el desenvolupament econòmic i de les empreses de la ciutat:
Al programa Cooperem per créixer que es fa per a la facilitar formació i assessorament a les petites i mitjanes empreses (pimes) de Rubí;
A la creació d’un programa pilot del nou model de gestió en el polígon industrial Molí de la Bastida;
A definir i aprovar el pla d’acció de les línies estratègiques de l’Acord per al Desenvolupament econòmic i Social de Rubí (ADES) i;
A l’Observatori de la Ciutat que elabora informes estadístics sobre la realitat econòmica i social de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada