dimecres, 21 d’octubre de 2009

Noves instal·lacions de les piscines municipals de Can Rosés


El dissabte al matí vam visitar les noves instal·lacions i reformes de la piscines municipald de Can Rosés, en el marc d’una jornada de portes obertes.

La principal remodelació ha estat la nova coberta de la piscina exterior, que va quedar en molt mal estat arran de les ventades del passat mes de gener. La nova coberta està integrada per una estructura fixa, amb bigues de fusta i una coberta mòbil de doble capa de lona que permetrà que a l’estiu es pugui continuar utilitzant com a piscina exterior. A més, l’estructura inclou parets de vidre amb vistes al jardí exterior de la piscina que també permeten la seva obertura durant el període estival.

A més, s’han remodelat la sala de fitness i els vestidors que s’utilitzen pels cursets de natació. A la sala de fitness s’han unificat els dos espais en un de sol per donar-li continuïtat, s’ha posat un nou terra de parquet, s’ha integrat el servei de megafonia, s’han canviat totes les màquines de treball cardiovascular i musculació i s’ha instal·lat terra de cautxú a la zona de peses per protegir-lo dels cops. Pel que fa als vestuaris, aquests han estat remodelats de forma integral amb dutxes noves i una nova distribució per tal d’ampliar la seva cobertura en el moment dels cursets que es fan a les instal·lacions.

A més de la nova coberta, a la zona de la piscina s’afegirà una piscina lúdica amb servei d’aigües, com bombolles, raigs d’aigua, dutxes de sensacions, banys de vapor i sauna, i una piscina de xipolleig per als més petits. Aquestes obres substituiran l’actual piscina infantil i tenen previst el seu inici pels pròxims mesos. S’espera que estiguin enllestides al setembre de 2010.

Durant aquest any, aquestes instal·lacions municipals, que són gestionades pel Club Natació Rubí i ho seran durant 20 anys més ja que l’Ajuntament ha ampliat la concessió a l’entitat, tindran altres actuacions de millora com el reforçament de les bigues de la zona del voltant de la piscina, el condicionament de la climatització i l’ampliació del sistema d’aigua calenta sanitària de les dutxes dels vestidors.

En les obres de remodelació d’aquest equipament esportiu, la inversió final realitzada serà d’uns 845.000 euros.

La piscina coberta de Can Rosés va ser construïda per l’ajuntament i va començar a funcionar al març de 1994, fa 25 anys, i la concessió se li va atorgar al Club Natació Rubí. L’any 1998 es van fer les obres de remodelació més importants amb la construcció de la piscina coberta-descoberta amb un sistema de globus (elements que es van trencar al gener pels efectes de la ventada). També es van fer vestidors per als curses, una sala d’activitats dirigides i una sala de fitness. Sis anys després, al 2004, es van fer unes altres obres de remodelació destacades als vestidors i al bar de la instal·lació. Aleshores també es va construir una sala d’activitats de fitness. Com ja hem dit, recentment, l’Ajuntament de Rubí hem renovat la concessió de la gestió d’aquestes instal·lacions al Club Natació Rubí per un període de 20 anys més.

Actualment, la piscina de Can Rosés té aproximadament uns 7.000 socis. Creiem que és important l’actualització de les instal·lacions de Can Rosés pq ajudarà a cobrir les necessitats d’equipament esportius. Necessitats que tindrem força cobertes en els proper anys, amb la incorporació dels nous equipaments que s’estan construint en aquests moments al 25 de Setembre (piscina, fitness i padell) i a la Llana (pavelló).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada