dissabte, 31 d’octubre de 2009

Rubí participa en el projecte “DONES AL VOLANT, DONES TREBALLANT”L’Ajuntament de Rubí participa en el projecte “Dones al volant, dones treballant” que promou la igualtat d’oportunitats per a les dones en el treball en el sector de l’automoció, el transport i la logística al Vallès Occidental. L’automoció és un sector en què les dones estan subrrepresentades i on el desenvolupament de la seva carrera professional està limitat per prejudicis i estereotips sobre les competències de les dones en aquest sector i les seves activitats (conducció, reparació, manteniment, activitats de logística, etc.).

El programa tracta de promoure les oportunitats d’ocupació en aquest sector mitjançant l’adquisició de competències, per superar els estereotips sobre la divisió tradicional del treball i del sector per gènere i generar canvis que facilitin la presència de les dones en activitats d’aquest sector. Les propostes que es desenvolupen a Rubí són accions d’informació, sensibilització i orientació individualitzada a dones a través de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPES), durant aquest darrer trimestre de l’any, els dimarts (de 15 a 19 h) i els dimecres (de 13 a 18 h). Les dones interessades es poden posar en contacte amb el Servei d’acollida inicial de l’IMPES.

El projecte s’emmarca dintre del Programa de Projectes Innovadors, en la línia estratègica d’igualtat d’oportunitats dona-home en el mercat laboral, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu, que executa les accions en quatre municipis de la nostra comarca: Rubí, Barberà, Sabadell i Terrassa.

Exposició “Dones, motor de revolució”


Com a part d’aquest projecte, es podrà visitar l’exposició “Dones, motor de revolució” a Rubí entre el 10 i 19 de novembre ubicada al vestíbul del edifici Rubí +D, de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

La mostra difon la presència i les contribucions que dones de totes les èpoques ha realitzat a l’automoció. L’exposició vol ser un estímul per a aquelles dones en procés de recerca de feina però molt especialment de les noies que han d’accedir en els pròxims anys a formació superior o a formació professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada