diumenge, 18 d’octubre de 2009

Rubí, una memòria pictòrica. Artistes nascuts entre els anys 1830 i 1930

Fotos: Lidia Larrosa
El divendres 16, es va inaugurar l’exposició: Rubí, una memòria pictòrica. Artistes nascuts entre els anys 1830 i 1930, organitzada per l’Associació Sant Galderic i la col·laboració del Castell-Ecomuseu. Va ser una inauguració que va aplegar quasi a 200 persones que no es van voler perdre l'esveniment cultural.

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni artístic de Rubí i implicar el teixit associatiu de la ciutat. La mostra està formada per unes 80 obres, cedides pels familiar o coneguts dels artistes i gent propietaria dels quadres, i es divideix en dos grans blocs.
Per una banda, es tracta d’una antologia d’artistes professionals i amateurs que van viure a Rubí entre els segles XIX i XX, és a dir, nascuts abans de 1930 i que van viure la primera escola municipal d’art de Rubí en plena Guerra Civil. Són un total de 37 artistes que es van dedicar a la pintura, ja fossin aficionats o professionals. Aquesta part de l’exposició es pot visitar a l’espai d’exposicions temporals del Castell-Ecomuseu, fins el 22 de desembre.
Per l’altra, hi ha els retrats que al s. XIX es demanaven fer els senyors de les masies de Rubí, la qual consta de 4 retrats de famílies rubinenques: la família Malet, la família Xercavins, la família Ramoneda i els germans Ribas. La mostra es podrà visitar a la sala d’exposicions de l’Antiga Estació, fins el pròxim 6 de gener .
A banda de les obres, també podem trobar informació en plafons i catàlegs, objectes i documents històrics. Hi ha un catàleg de tota l'exposició que es pot aconseguir als dos espais.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada