dimarts, 13 d’octubre de 2009

XVena Fira de Sant GaldericEl pròxim 17 de setembre, gaudirem de la 15ena Fira de Sant Galderic, que serà el resultat dels esforços de les 19 entitats que hi participen.

Per celebrar aquest 15è aniversari l’Associació Sant Galderic, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha organitzat l’exposició Memòria Pictòrica. Una exposició d’artistes de Rubí nascuts abans de 1930 que es podrà veure en dos espais, l’Antiga Estació i el Castell Ecomuseu-Urbà. Amb l’exposició es recupera la memòria d’alguns pintors de la ciutat i ens permetrà conèixer aspectes de la nostra història que només eren coneguts per tradició oral. Aquesta mostra, que inclou obres de 37 artistes professionals i amateurs de la ciutat, s’inaugura el pròxim divendres 16 d’octubre a les 19.30 h al Museu Municipal Castell-Ecomuseu Urbà.
A banda de l’exposició, la resta de novetats d’aquesta edició són:
L’elaboració del pa de Sant Galderic per part d’un forn de la ciutat, a partir d’una recepta original relacionada amb aquest patró dels pagesos.
Dos tallers de serigrafia i de bijuteria de cuir, per a infants, al llarg de tot el dia, que organitza l’Escola d’Art de Rubí EDRA, pel qual s’ha de portar una samarreta on s’imprimirà alguna de les quatre opcions al·legòriques que ha realitzat l’escola. També tindrem un gran mural d’1,60 m per 2,60 m amb 150 imatges elaborades pels alumnes del centre.
El 15è Concurs de Pintura Ràpida Daniel Bas que començarà a les 9.30 h.
El tast de vins, que només farà dues sessions, el dimarts 13 i el dimecres 14.
Els organitzadors han confirmat la participació de prop de 100 parades, que s’instal·laran als carrers de Xercavins i Sant Ignasi les d’art, al carrer de Sant Francesc les d’artesania i a la places de Catalunya i del Doctor Guardiet les dels pagesos i agroalimentària.
També tindrem la 8ª Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, on també, es donarà a conèixer el guanyador del 8è Concurs de plaques de cava, que aquest any ha rebut més de 90 dissenys. I l’espectacle infantil “La Tal en concert” de Cia La Tal es faran en aquests mateixos espais en diferents horaris
Pel que fa a la 6ª Fira Retro Clàssic, que comptarà amb unes 15 parades d’accessoris, joguines i col·leccionisme i una exposició de cotxes antics, tindrà lloc a la plaça de Salvador Allende de 9 a 19 hores.
A la tarda, a la plaça del Doctor Guardiet, a partir de les 17 hores, tindrà lloc una actuació trabucaire, la plantada de gegants amb la cercavila i la ballada, el concert de l’Escola de Música, danses tradicionals, castells, sardanes, la tronada de Sant Galderic, etc.
I per concloure podrem gaudir d’una botifarrada popular i del concert especial, del 15àniversari, amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, a partir de les 22.30 h, a la plaça del Doctor Guardiet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada