dissabte, 28 de novembre de 2009

1 de desembre: DIA MUNDIAL DE LLUITA CONTRA LA SIDA


El pròxim 1 de desembre es commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra el Sida. La Campanya Mundial contra la Sida 2009 ha escollit com a lema "L’accés universal i els drets humans", perquè la lluita contra la infermetat és un dels objectius de Desenvolupament del Mil·lenni establerts per l’Organització per a les Nacions Unides (ONU).

L’Ajuntament de Rubí ha organitzat tot un seguit d’activitats adreçades a la població en general, algunes de les quals són específicament pels joves. Les activitats s’iniciaran el dia 30 de novembre amb la penjada d’una pancarta a l’avinguda de Barcelona i un taller de prevenció del VIH / SIDA adreçat a grups de ciutadans/nes nouvingudes que participen en les Accions d’acollida, amb l’objectiu d’informar-los sobre les vies de transmissió i la prevenció envers aquesta malaltia. La sessió tindrà lloc a Torre Bassas de 10 a 11.30 h. Aquest taller es repetirà el dia 10 de desembre de 12 a 13.30h al mateix lloc. S’organitzarà una altra sessió, amb els mateixos continguts, el dia 3 de desembre, per als alumnes dels Tallers d’ocupació i la Casa d’oficis de noves tecnologies de l’IMPES, a l’auditori de l’edifici Rubí +D de 12 a 14 hores.
Coincidint amb el Dia de la Sida, l’1 de desembre es confeccionarà, al vestíbul del Centre d’Orientació Sanitària Ferran Salsas i Roig (COS, c/ Nou, 28), un llaç vermell gegant per penjar a la façana d’aquest equipament sanitari i es decorarà el vestíbul amb cartolines de colors on els usuaris del servei hauran escrit pensaments, desigs, o qualsevol comentari relacionat amb la SIDA i el VIH. Així mateix, es penjarà un altre llaç gegant vermell a la façana de l’Ajuntament i a la façana del Mercat Municipal, i es posarà un punt informatiu sobre la SIDA a la plaça de l’Estació amb l’avinguda Barcelona, de 9.30 a 19 hores, on es distribuirà material informatiu i de prevenció, que també es farà arribar als centres educatius de secundària.
La resta d’activitats s’adrecen de forma específica al joves, amb l’exposició “Què pinta la Sida”, cedida per la Diputació de Barcelona, adreçada a fomentar entre els joves a través del còmic una altra visió del que és la SIDA. La mostra es podrà visitar a l’IES L’Estatut del 9 al 17 de desembre. I, amb l’obra de teatre, “Que Sí, Vida!”, sobre la prevenció del VIH/SIDA, les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats. L’obra de teatre va dirigida a l’alumnat de 4r de l’ESO dels Instituts Públics i les escoles concertades de Rubí. L’obra es representarà els dies 10 i 11 de desembre al Casal Parroquial (c/ Pere Esmendia 14), on també es llegirà el manifest commemoratiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada