dimecres, 11 de novembre de 2009

25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista

Amb motiu de Dia Internacional contra la Violència masclista, del pròxim 25 de novembre, l’ajuntament de Rubí ha organitzat, com cada any, diferents xerrades, un taller de defensa personal, el concurs Creactiva’t als IES de la ciutat, exposicions a llibreries, la biblioteca i la Botiga de Rubí, i la tradicional lectura del manifest. Com ha dit la regidora de la Dona, Maria Mas, en la presentació d’aquestes propostes “Tot i els esforços que les diferents administracions fem en aquest sentit, es important continuar insistint durant tot l’any per tal d’educar i conscienciar a la societat per donar l’esquena a les persones que maltracten”.


Una de les accions que es repeteixen cada any són les activitats de recollida de signatures i repartiment de flors els dies previs al 25 de novembre en alguns locals d’Associacions de Veïns i places de la ciutat, ja que permeten apropar a la ciutadania aquesta problemàtica. Un dels actes més emblemàtic és la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que a la nostra ciutat fan cada any diferents homes, amb l’objectiu de conscienciar a la població que aquesta és una lluita contra els qui maltracten i no contra els homes. Aquest any, faran la lectura, el 25 de novembre a les 18 hores a la plaça de Catalunya, els periodistes Joan Maronda de Ràdio Rubí i Jordi Estapé de Rubí Noticies i el representant del Diari de Rubí, Jesús González.


Una dades que es mantenen


Al llarg d’aquest any, un total de 177 dones han estat ateses als diferents serveis que ofereix el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí, de les quals la totalitat han rebut assistència jurídica i 122 psicològica. D’aquestes dones, 29 han estat derivades pels Serveis Socials, mentre que 21 han manifestat haver patit violència de gènere. A més, 32 dones han participat fins ara en els tallers d’autoestima i absertivitat que ofereix la regidoria de la Dona.


La resta de recursos han tingut unes sol•licituds similars ja que la casa d’urgències ha estat utilitzada per 7 dones, una mitjana de 48 dies per persona, mentre el servei de teleassistència mòbil ha hagut d’assignar en 18 noves ocasions, i el punt de trobada, orientat a parelles amb dificultats per a desenvolupar els règims de visites normalitzats, ha atès un total de 29 peticions (13 al 2008).


Pel que fa a les dades facilitades pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, hi hagut fins ara un total de 267 denúncies presentades i 135 ordres d’allunyament sol·licitades, enfront de les 169 denúncies de l’any passat i les 115 ordres.


Programa d’activitats del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Xerrada: “La lluita per la paritat”, a càrrec de Magda Tomàs Ribes, mestra i diplomada en teologia
Dijous 12 a les 18.30 h. Auditori de l’edifici Rubí+D. Org.: Col·lectiu de Dones en l’Església.


Taller de defensa personal per a dones

Classe teòrica: 24 de novembre, de 19 a 21 h, a l’Auditori del Rubí+D
Classes pràctiques: 26 novembre i 1 i 3 de desembre, de 19 a 21 h, al gimnàs del CEIP Pau Casals.
Places limitades. Inscripció prèvia al Servei de la Dona.


Xerrada sobre els homes que no estimen les dones, a càrrec de Montserrat Fraguas Castany, psicòloga
L’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, ha decidit concedir el premi pòstum a Stieg Larsson per denunciar la violència masclista a la trilogia Millenium.
Divendres 27, a les 19.30 h
Sala de presentacions Racó Jove
Org.: Llibreria Racó del llibre Jove

Presentació dels projectes de l’alumnat dels IES de Rubí per al concurs CREACTIVA’T i lliurament de premis
Concurs de creativitat digital amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, en format Power Point, adreçat a l’alumnat de secundària (1r i 2n cicle d’ESO) de Rubí.
Dimecres 18, a les 16 h

Auditori de l’edifici Rubí+D

Punts de recollida de signatures i repartiment de flors

Del dijous 19 al dimarts 24, de 16 a 19 h
Local de l’AV Les Torres
C. Joan Puig, s/n. Org.: AV Les Torres

Dilluns 23 i dimarts 24, de 16 a 19 h
Local de l’AV de Ca n’Oriol
C. Sòria, 5. Org.: PDC Ca n’Oriol
Passatge Barcelona, s/n. Org.: Rubí 128
Dimarts 24, de 10 a 14 h
Pl. Nova Estació


Dimarts 24, de 10 a 13.30 h
Parada de l’autobús del Pinar. Org.: PDC El Pinar
Lectura del manifest amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Dimecres 25, a les 18 h
Pl. Catalunya

Exposició relacionada amb la temàtica de violència de gènere.
La Biblioteca Mestre Martí Tauler, en el seu espai Racó de la Dona, tindrà exposats en servei de préstec llibres sobre la temàtica de la violència de gènere. També hi podreu visitar l’exposició “No més violència contra les dones”, d’Amnistia Internacional.


La llibreria L’Ombra i el Racó del Llibre tindran en els aparadors llibres sobre violència de gènere.

La Botiga de Rubí dedicarà l’aparador a la campanya específica contra la violència de gènere i també hi exposarà serigrafies de l’exposició “No més violència contra les dones”, d’Amnistia Internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada