dijous, 19 de novembre de 2009

Diumenge 22: Plantada d'arbres a Ca N'Oriol


El pròxim diumenge, 22 de novembre, se celebra la 9a plantada del Dia de l’Arbre Autòcton. En aquesta edició, la plantada es farà al bosc de Ca n’Oriol, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona.

D’aquesta manera, està previst plantar una cinquantena d’arbres autòctons petits, d’entre 1 i 1,20 metres d’alçada, com ara pins pinyoners, alzines i roures. També es farà un parterre on s’hi plantaran més de dues-centes cinquanta arbustives (camamilla, farigola, romaní, sàlvia, lavanda, etc.) orientades a mantenir la supervivència de les papallones en aquesta zona, ja que aquests insectes s’alimenten d’aquest tipus de plantes, tant en estat larvari com en estat adult. També es plantaran els glans que es van preparar durant l’edició de l’any passat, en col·laboració amb la Finca Font del Ferro.

Unes 300 persones van participar en l’edició anterior, que va tenir lloc en uns terrenys situats entre Sant Jordi Park i la Plana del Castell, i que es va dedicar a la protecció de les papallones.

La 9a edició del Dia de l’Arbre Autòcton tindrà lloc el diumenge, 22 de novembre, a partir de les 11 h al bosc de Ca n’Oriol (al costat de la zona de petanca). Tots els participants rebran un diploma d’agraïment.

Per altra banda, ara fa tot just un any l’Ajuntament de Rubí va iniciar un projecte de millora i condicionament en el bosc de Ca n’Oriol, basat en l’arranjament dels camins perimetrals i renovació de la zona boscosa. La plantada d’aquest diumenge és una altra de les iniciatives que formen part d’aquest projecte que té com a objectiu la repoblació del bosc de Ca n’Oriol.

1 comentari:

  1. Molt bé.

    M´agraden les ciutats amables, i la nostra cada dia ho es més.

    "Saludus" Alcaldesa.

    ResponElimina