dilluns, 9 de novembre de 2009

IV Convenció Municipal del PSC: “Catalunya afronta una nova etapa que tindrà el protagonisme actiu dels ajuntaments”El secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va explicar les resolucions sobre la crisi, l’espai públic i el finançament local que es van aprovar a la IV Convenció Municipal del PSC
Hereu va considerar que “el 2010 serà un any carregat de reptes i Catalunya afronta una nova etapa que tindrà el protagonisme actiu dels ajuntaments”. Aquestes declaracions es van fer a la roda de premsa d’explicació de les resolucions que va arovar la IV Convenció Municipal del PSC sobre la crisi, l’espai públic i el finançament local. Hereu, que va comparèixer acompanyat dels alcaldes socialistes més importants de Catalunya, ha afirmat que “és important el protagonisme actiu del municipalisme socialista, el majoritari a Catalunya, en la solució de la crisi econòmica”.
En aquest sentit, Hereu va fer la reflexió que durant el 2010 “els efectes de la crisi encara es notaran en tota la seva cruesa” i que “els ajuntaments hem d’estar preparats i preparant-nos per aquest escenari”. “Prioritzarem totes les polítiques adreçades a l’atenció de ler persones, polítiques socials i del benestar, que els socialistes impulsarem des dels ajuntaments i en altres nivells de l’administració”, va indicar Hereu, per qui “els ajuntaments seran actius en el canvi de model econòmic: o es fa comptant amb els ajuntaments o es farà molt difícil canviar l’estructura econòmica del país”.
Per altra banda, el secretari de Política Municipal va apostar per “preservar, enriquir la convivència”. “El municipalisme socialista creu que la convivència s’ha de defensar en l’espai públic, amb polítiques socials actives, amb la integració i amb la interculturalitat, atenent els requeriments del dia a dia que ens fan els veïns”, va afegir. També va valorar que s’ha de treballar “contra la multireincidència, quelcom que genera un sentiment d’impunitat: treballem perquè aquests fenòmens no només es treballin a nivell local, s’ha de combatre allò que treu dignitat a l’espai públic”.
Pel que fa al finançament local, Hereu va assenyalar que “no està a la altura dels drets que ens toca garantir” i per aquest motiu es demana “un nou model de finances locals tant a nivell català com espanyol”.


El primer secretari del PSC i president de la Generalitat també va anunciar mesures en el partit, en el Govern i en el Parlament

En la Cloenda de la IV Convenció Municipal, el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar que “els socialistes volem una política crítica, exigent i revitalitzada”. Montilla va anunciar que plantarà batalla per “una regeneració política perquè sense una societat que estimi la política no tenim opció com a projecte”. Per això, va explicar que “treballarem en el partit, en el Govern i en el Parlament amb propostes d’autoregulació exigent, amb noves mesures normatives i reformes de procediments i amb propostes polítiques”.
José Montilla va posar èmfasi en la necessitat de fer canvis, per exemple, “en matèria d’urbanisme i control de l’ús dels recursos públics”, que s’abordaran en un proper Govern, i des del Parlament, des d’on “s’impulsaran propostes polítiques que afecten al conjunt dels sistemes de partit”. A més, ha concretat també que al Partit dels Socialistes de Catalunya es crearà un Contracte de Servei Públic amb la Ciutadania, per garantir també “la transparència dels nostres ingressos, patrimoni i interessos de qualsevol tipus”.
Així mateix, Montilla va voler deixar clar que “el que ha de regir la nostra actuació i el nostre comportament no és l’amistat ni els lligams familiars, sinó uns principis, uns valors, uns ideals, unes normes i un projecte”. Tot referint-se a què “el PSC no és un partit d’amics”, va afegir que cal “exemplaritat, que és un patrimoni de la política democràtica i de la política socialista en particular”.
Prova decisiva
Montilla va qualificar el moment polític que vivim com a “delicat, a causa de la crisi econòmica, les limitacions de les polítiques i l’allunyament ciutadà de la política”, i va demanat disculpes a tothom, en la figura de primer secretari del partit perquè “el dany sobre les sigles del PSC és greu”. “Ara –va dir- estem davant d’una prova decisiva, que ens obliga a actuar amb contundència per a dignificar la funció pública i evitar que la política s’alluny de l’ànima i del cor dels ciutadans”, va concloure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada