dilluns, 23 de novembre de 2009

La Governança del Sistema de Salut. Un procés participatiu (enllaç programa)


El nou el nou model de governança (enllaç text)en temes de salut en Catalunya ja és una realitat, ja que estan constituïts pràcticament tots els Governs Territorials de Salut (GTS). Governs Territorials on, els municipis, els agents sanitaris (proveïdors, tercer sector, treballadors) i els ciutadans hi són protagonistes i corresponsables del funcionament i planificació de la salut en el seu àmbit geogràfic.

El 18è aniversari del CatSalut, ha estat una ocasió excel·lent per oferir un major coneixement i una més alta assimilació del model de participació dels Consells de Salut entre els seus membres i la societat catalana.
A la jornada, es van explicar les raons i l’aposta d’aprofundir en la participació ciutadana, amb la creació dels Consells de Salut, dins els GTS, com una via de millora de la salut dels ciutadans i de la comunitat. Com ens va explicar Joan Prats (director de l'Institut Internacional de Governança de Catalunya), en la seva conferència inaugural, un bon sistema de salut, és uns dels pilars bàsics de les societats democràtiques. També, es van posar en comú les millors pràctiques de funcionament dels Consells de Salut. Uns Consells de Salut que són una estratègia participativa innovadora i eficaç per a millorar el model sanitari i el conjunt de la societat catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada