divendres, 4 de desembre de 2009

La nova seu dels Serveis Socials -Sector 2- i Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de les Torres (Rambleta de Joan Miró)Des del mes d’octubre tenim noves dependències, del sector 2, de Serveis Socials i una Oficina d’Atenció Ciutadana, remodelada, al barri de les Torres (a la Rambleta de Joan Miró, s/n – a la vorera contraria de l’IMPES).

Aquestes oficines acullen els serveis socials del sector 2 (zona sud), que anteriorment estaven situats al carrer Pitàgores número 5. Les obres de reforma i el seu trasllat responen al desplegament a la ciutat d’aquests serveis que preveu la nova Llei de Serveis Socials i que tenen per objectiu millorar la proximitat i la qualitat d’aquests serveis.

Al llarg d’aquests mesos de 2009, els serveis socials han atès un total de 10.250 persones, és a dir, prop del 15 % de la població de la ciutat, gairebé el doble que durant l’any 2007 (el 8%). Les principals demandes ciutadanes són tramitar peticions per acollir-se a la Llei per a la dependència, altres ajudes socials, provocades per la crisi econòmica actual, i serveis a la gent gran.

Pel que fa al serveis a la gent gran i depenent, actualment hi ha 375 ciutadans i ciutadanes de Rubí que gaudeixen d’ajudes a domicili, el 4,5% de la població major de 65 anys. Aquesta xifra també ha augmentat durant els últims mesos amb motiu de la implementació de la nova llei de la dependència. En total, aquestes persones reben una ajuda d’unes 4.500 hores mensuals. I tenim en aquest moment, 1.350 rubinencs i rubinenques usuaris del servei de teleassistència. La majoria són persones majors de 75 anys que viuen soles o en companyia d’altres persones d’edat similar.
En les noves instal·lacions, també s’ha millorar l’espai dedicat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), on es poden realitzar la majoria de tràmits administratius que fa l’ajuntament. Aquesta segona oficina de l’OAC vol apropar l’administració local als barris, per estalviar temps als nostres ciutad@s i millorar l’atenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada