diumenge, 27 de desembre de 2009

L’Institut de Promoció Econòmica (IMPES) prioritza la formació de les persones aturades per al 2010.

L’Institut de Promoció Econòmica (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí ha definit els seu pla d’actuació per a l’any vinent amb una prioritat clara: la formació de les persones aturades. Les seves línies estratègiques estan basades en les previsions econòmiques actuals que apunten a què 2010 continuarà sent un any difícil per a les empreses i, per tant, per als treballadors i treballadores de forma generalitzada. El pressupost de l’IMPES per a portar a termes el pla d’actuació és de 1.806.852 euros, dels quals, 715.511 euros és aportació municipal, ja que aquest any una de les prioritats del pressupost municipal pel 2010 és la promoció de l’ocupació de les persones.

Per continuar impulsant la contractació de les persones que es troben en situació d’atur arran de la conjuntura econòmica actual, l’IMPES potenciarà la formació d’aquests ciutadans i ciutadanes en aquells sectors que es troben en fase de generació d’ocupació i en aquells que la generaran un cop superada aquesta etapa.


Les accions formatives estaran centrades en sectors com ara administració i gestió, energies renovables i eficiència energètica o serveis d’atenció a les persones. Propostes relacionades amb comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, energia i aigua, informàtica i comunicacions, instal·lacions i manteniment, auxiliar d‘infermeria, atenció a malalts d’Alzheimer, assistència domèstica, eficiència energètica, zelador sanitari, monitor de lleure, jardineria, etc. Així, s’implementaran més de 50 accions de formació, entre cursos, tallers, i cases d’ofici, al llarg de tot l’any per a dones, joves, col·lectius especials i grups amb dificultats d’inserció.

A més, a través dels altres dos serveis, el d’Informació i Orientació i el d’Inserció, l’IMPES assolirà la resta del seus objectius:

. Atendre de forma individualitzada a totes les persones que acudeixin per trobar feina a la borsa de treball i/o orientació per ajudar a fer el currículum personal. Al 2009, han passat pels serveis unes 5.203 persones, xifra que ha superat amb escreix les previsions inicials de 2.500 persones.

. Fomentar les pràctiques laborals en empreses de la comarca com a via d’inserció

. Treballar en la formació de la dona des de la igualtat d’oportunitats;

. Augmentar la intermediació laboral;

. I informar a la població sobre la situació laboral dels diversos sectors d’activitat econòmica, entre d’altres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada