dijous, 14 de gener de 2010

Canvis en els títols de transport de RUBÍ BUS per a pensionistes i estudiants

El procés d’adquisició i utilització dels títols de transport públic de Rubí Bus ha experimentat diferents canvis amb l’objectiu de facilitar-ne la seva expedició i ús.
A partir d’ara, les persones que disposin de carnet d’estudiant podran adquirir un nou títol amb viatges il·limitats, que tindrà validesa durant un mes, a partir de la data de la primera validació. Aquest bitllet substitueix el cupó mensual que fins ara s’aconseguia a l’oficina de Caixa Catalunya de la plaça del Doctor Guardiet presentant el carnet d’estudiant.
El nou títol es podrà adquirir a l’estanc de Rafael Casanovas (expenedoria número 1, just davant de la plaça Catalunya) i el seu preu es manté com al 2009 en 24 euros. Al validar el bitllet, els usuaris d’aquest títol estaran obligats a mostrar el carnet d’estudiant al conductor.
També s’ha millorat l’operativa dels bitllets gratuïts per aquells ciutadans que tenen el carnet de pensionista verd, un document que subministra el consistori rubinenc a través de la OAC i que permet pujar al transport públic de Rubí de franc. Fins ara, els usuaris mostraven aquest carnet al conductor, que els expedia un bitllet senzill gratuït.
A partir d’ara, els beneficiaris d’aquest carnet podran utilitzar un nou títol en format targeta, que hauran de validar a la màquina, un cop dalt de l’autobús i mostrant alhora el carnet de pensionista verd. D’aquesta manera, es modernitza i s’agilitza el timbrat dels bitllets. Aquestes noves targetes, que tenen una validesa de 2 anys (2010-2011), se subministren gratuïtament a l’OAC del carrer Doctor Robert en horari de matí.

L’1 de gener de 2010 van entrar en vigor les noves tarifes del transport públic a Rubí. Atès que la ciutat està dins l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l’Ajuntament ha seguit les indicacions d’aquest organisme a l’hora d’aplicar els augments corresponents.
A Rubí només s’ha produït un augment en la targeta de 10 viatges, mantenint-se la resta de bitllets sense canvis respecte el 2009.
Tot i així, l’increment de la Tarifa Mitja Ponderada a Rubí, un 0,37%, és inferior al marcat per l’ATM, que contempla un augment del 0’57%, per sota de l’augment mitjà autoritzat per la Comissió de Preus de Catalunya el passat 2 de desembre de l’1%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada