divendres, 22 de gener de 2010

Visita al reformat Parc de Bombers de Rubí amb el Conseller SauraAquest matí hem visitat amb el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (DIRIP), Joan Saura, la reforma i ampliació del Parc de Bombers Rubí, recentment acabades, i que han suposat una inversió de 723.195 euros. Les obres han permès optimitzar els espais per assumir l’increment de dotació de les unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, al qual pertany aquesta instal·lació.

Aquesta és una reforma important per a millorar les condicions d’un cos d’emergència que valorem molt per la serva bona feina i entrega, i els diferent serveis supramunicipals que s’amplien.. A més la unitat de risc químic també és clau per la seguretat en una ciutat com la nostra que compta amb empreses químiques en el seu terme municipal.

El conseller, Joan Saura, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta ampliació que forma part “de l’objectiu de modernització del Cos de Bombers per part del govern de la Generalitat” que en els últims dos anys ha invertit més de 54 milions d’euros en infraestructures i renovació del parc mòbil d’aquest servei. A més, Saura ha afegit que es troben “orgullosos” dels professionals que integren aquest cos i de la “seva eficiència i eficàcia” en el desenvolupament de la seva tasca que no permetran que “ningú posi en dubte”.
Durant la visita, han estat acompanyats pel secretari general d'Interior, Joan Boada, la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, el director dels Serveis Territorials del DIRIP a Barcelona, Àngel Merino, el subdirector general operatiu, Joan Rovira, el cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, David Borrell, i el cap del parc inaugurat, Ramon Viladrich.
El projecte de remodelació ha permès l’ampliació de la superfície total del parc a 1.167 m2 (abans hi havia 1.022 m2), amb la reforma del vestuari per acollir al nou personal del GRAF, redistribució d’espais i despatxos, la creació d’un vestuari per a dones i una altell a la zona del gimnàs, entre d’altres modificacions.
Actualment, aquestes instal·lacions compten amb una dotació de 40 bombers funcionaris, 9 dels quals pertanyen al GRAF, i 6 voluntaris, amb una flota de set vehicles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada