dijous, 25 de febrer de 2010

Rubí celebra el dia d’Andalusia aquest cap de setmana


Aquest cap de setmana dedicat a la cultura andalusa, s’inaugura el proper divendres 26 de febrer, a les 20 h. a la carpa instal•lada al parc de Ca N’Oriol, amb un vi d’honor i la conferència “L’ideal de Blas Infante” de Francisco García Duarte. Posteriorment, hi haurà concert i ball a càrrec de la Banda de Música de Santa Cecília de Arjonilla (Jaen) i un sopar amb les Juntes directives de les entitats andaluses de Rubí.


El dissabte, els actes de celebració del Dia d’Andalusia a Rubí, organitzats per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Rubí (CECAR), començaran a les 9.30 h amb la concentració les seves entitats a la plaça de Pere Aguilera, que faran una cercavila pels carrers de la ciutat, acompanyats per la Banda de Música de Santa Cecília d’Arjonilla.


Posteriorment, es farà la tradicional ofrena floral al monument de Blas Infante a la plaça d’ Andalusia a les 12 h. i, a les 14 h. al Parc de Ca n’Oriol, hi haurà una paella popular. La missa rociera a les 16.30 h i el Festival d’entitats andaluses de Rubí tancaran les activitats d’aquest dia.

Un llibre sobre la guerra civil a Andalusia


En el marc d’aquestes celebracions, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà el mateix dia 27 de febrer a les 12 hores, la presentació del llibre “Mi abuelo Domingo y la guerra civil en Lobras”, sobre fets de la guerra civil a Andalusia, a càrrec del catedràtic rubinenc Jaume Ribot Martín. Durant l’acte, es presentaran dades inèdites procedents dels arxius militars sobre el Consell de Guerra Sumaríssim seguit contra l’avi matern de Jaume Ribot, que havia estat president del Comitè d’aquest petit poble de La Alpujarra de Granada.

Diumenge, 28 de febrer, Dia d'Andalusia a Catalunya al Parc Ca N’Oriol.


El diumenge, 28 de febrer se celebrarà el Dia de la Convivència que la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) organitza en col•laboració amb l’Ajuntament de Rubí al parc de Ca n’Oriol, amb concurs de sevillanes, actes institucionals i l’actuació musical del grup Amigos de Ginés.

Moltes de les entitats associades a la FECAC de tot Catalunya s’aproparan a Rubí per a celebrar aquesta diada que commemora el dia nacional d’Andalusia. Esperem que, com els últims anys, tinguin un bon dia de germanor a la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada