diumenge, 7 de març de 2010

Demà, 8 de març, comencen les obres de perllongament del col·lector de Ca N’Alzamora.


El torrent de Ca n’Oriol recull totes les aigües procedents de la part nord-est de la ciutat. Actualment, el col·lector està canalitzat fins el Parc de Ca N’Alzamora. Des d’aquest punt i fins a l’estació de Renfe discorre a cel obert, seguint la llera natural.
El procés urbanístic continu que ha patit el sector de Ca n’Alzamora els darrers anys.També cal tenir en compte que durant l’any 2009 s’ha arranjant el Parc de Ca n’Alzamora, convertint-lo en un espai d’esbarjo i passeig. Per aquest motiu s’ha decidit actuar sobre el torrent, continuant la canalització que es va executar entre els anys 2005 i 2006, i s’allargarà 120 metres més del tram actual. Però, no tindrà continuïtat fins a l’estació de RENFE, com inicialment havien demanat des de l’Ajuntament de Rubí, per que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), organisme depenent del departament de Medi Ambient de la Generalitat, ha impedit la cobertura sencera i ens ha instat a què només es faci un tractament de la llera del torrent al tram que es mantidrà al descobert.

La canalització s’ha projectat a través d’un calaix prefabricat de 4 metres d’amplada i 2,5 metres d’alçada. Les obres preveuen la creació d’una llera natural en superfície, seguint el mateix traçat del torrent, que reculli les aigües pluvials que no siguin desguassades pel calaix.
En els 180 metres restants fins al pas inferior que hi ha sota l’estació de Renfe, que resten a cel obert, s’ha previst la neteja i sanejament de la llera, així com la col·locació d’escullera. A més, també s’incorporaran plantacions típiques de ribera.
Les obres, que tenen un pressupos de 355.410 euros s’iniciaran el proper dilluns, 8 de març i tindran un termini màxim d’execució de 3 mesos.
Els operaris accediran a la zona d’obres des del Passeig de Les Torres, on es col·locaran cartells que alertaran els conductors de l’entrada i sortida de camions. S’ha descartat l’accés per l’altra banda (a la zona on hi ha el CEIP Ca n’Alzamora) per minimitzar l’afectació viària en aquesta zona de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada