dilluns, 1 de març de 2010

Març, el mes de les dones a Rubí.Tot i que aquest any la commemoració del Dia Internacional de les Dones arriba als seus cents anys, des que Clara Zetkin llancés la proposta d’aquesta celebració per promoure el sufragi universal femení, i que s’han aconseguit molts drets en el camí de la igualtat, encara resta molt camí per aconseguir la igualtat plena per a les dones de tot el món. S’ha de continuar lluitant, sensibilitzant i educant en la igualtat. I són, sobre tot, les noves generacions les principals protagonistes de continuar reivindicant els drets que manquen per assolir.

Per tot això, a més de l’acte institucional de lectura del manifest, la Regidoria de la dona d l’Ajuntament en col·laboració amb diferents entitats i partits polítics, ha organitzat fins a un total de 46 activitats diferents: Són entitats com, l’AV Can Vallhonrat, el CEB Sant Jordi, el Col·lectiu de Dones en Església, l’Església Evangèlica de Rubí, Rubí Futbol Sala, la Unió Esportiva Rubí o la Biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres.

El 8 de març a les 12 hores a la plaça de l’Ajuntament, tots el regidors del consistori llegirem el manifest, que aquest any es centra en el tema de la crisi. Posteriorment, a les 18 h, rebrem a dones rubinenques a l’Ajuntament. Per participar en aquesta activitat, cal fer inscripció prèvia.
La unió entre dones
Com cada any, s’ha escollit una imatge per commemorar aquest dia. L’escollida aquest any, el símbol de la dona rodejat de petites siluetes femenines de diferents colors, “vol representar la unió de totes les dones del món en la seva lluita per la igualtat”, segons la jove artista rubinenca que ha realitzat aquest disseny, Núria Jiménez Portí, que tot i que la seva edat (26 anys) ja ha participat en diferents exposicions i projectes col·lectius a la nostra ciutat.
La primera d’aquestes activitats és el Taller de defensa personal per a dones que organitza la Policia Local de Rubí, en el qual es donen tècniques bàsiques per prevenir una possible agressió, així com hàbits d’alerta per tal de canviar algunes rutines, sobretot quan es pot ser susceptible de rebre un atac. Aquest taller, que fins ara només es feia al mes de novembre, coincidint amb la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere, es farà ara dos cops l’any per la gran demanda que té entre les dones. Per participar en aquesta activitat, també cal fer inscripció prèvia ja que les places són limitades.
Altres activitats organitzades directament pel consistori, són l’exposició “Dones d’empresa” que es podrà visitar del 16 al 30 de març a l’auditori de l’edifici Rubí + D; el VIII Sopar anual de dones del divendres 19 de març a l’IES La Serreta que cada any reuneix a més de 200 dones de la ciutat; o el lliurament dels premis del VI Concurs literari: Carta a una dona treballadora 2010, adreçat a l’alumnat dels IES de la ciutat, que es farà el dimecres 24 de març a les 16 h Auditori Rubí+D.

Per la seva banda, la Biblioteca ha programat una visita guiada a les noves instal·lacions, el dimecres 10 de març, a les 11 h, per la qual cal reservar plaça prèviament; el recital “Les dones i els dies” amb poemes de Gabriel Ferreter, el dijous 11 de març a les 19.30 h; i una conversa amb l’escriptora rubinenca Berta Serra sobre la seva darrera obra “Los ojos del huracán” el dimecres 24 de març a les 19.30 h.
Partits de voleibol, bàsquet i futbol femení, sessions de ioga, conferències i xerrades, cursos d’informàtica i una sortida al magazín de TV3 “Programa divendres” són la resta d’activitats que completen aquest mes de març dedicat a la dona.
Les inscripcions i l’adquisició dels tiquets per les activitats que ho requereixin es poden realitzar a la Regidoria de la Dona, rambleta Joan Miró, s/n, tel. 93 581 39 00, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimarts a dijous, de 16 a 18 h.

1 comentari:

 1. Oi Carme
  Descobri hoje seu outro blog , também excelente
  porem um pouco difícil pra quem nao domina o espanhol como eu.Como tem algumas semelhanças com o nosso portugues brasileiro , consigo ler algumas pequenas frases. Bom seria se introduzisse no blog o Tradutor do Google rsrs
  Adorei conhece-la melhor pelo álbum de fotos (slide), e perceber sua participação na vida cultural da cidade.
  E dizer também que voce é uma linda mulher , muito elegante!
  Parabéns.
  meus abraços

  ResponElimina