divendres, 5 de març de 2010

Presentació dels resultats del projecte pilot de gestió del temps de treball a empreses de Rubí


El divendres es van presentar els resultats del Projecte pilot sobre la gestió del temps de treball als polígons de Rubí i Barberà del Vallès, dintre de la jornada “La Gestió del temps de treball com a estratègia empresarial i de promoció de la igualtat d’oportunitats”, organitzada pel Departament de Treball en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.
La jornada es va inaugurar amb la consellera de Treball, Mar Serna, que va presentar els resultats globals, i l’Alcaldessa de Barberà i jo, que vam parlar de les respectives experiències locals. Després de la presentació de diverses experiències de Plans d’Igualtats a empreses catalanes, va clausurar la jornada el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.

Durant la meva intervenció, vaig agrair al Departament de Treball que hagués confiat en Rubí per a desenvolupar aquest programa pilot: com a ciutat que té un gran nombre de empreses i un gran teixit industrial (unes 4.000 empreses, repartides en 11 polígons industrials, que disposen de una extensió territorial similar a la Zona Franca de Barcelona). I perquè, a més, aquest programa pilot està en la mateixa línia d’actuació que estem desenvolupant des del consistori per modernitzar i millorar la gestió dels polígons industrials de la ciutat, per reforçar l’economia productiva i mantenir i generar llocs de treball.
Els resultat demostren que la conciliació laboral és un tema de tothom, homes i dones, en el qual encara ens queda camí per recórrer i que aquesta conciliació, a més, beneficia a les mateixes empreses, ja que els ajuda a millorar la seva productivitat.
En aquest projecte pilot, que la Generalitat i l’Ajuntament van signar l’any passat per promoure la conciliació i les noves formes d’organització del temps de treball a les empreses catalanes i afavorir la compatibilització de la vida professional, personal i familiar, i l’increment de la productivitat i competitivitat a les empreses, han participat nou empreses de la nostra ciutat de diferents sectors com el transport, el farmacèutic o les arts gràfiques, amb un total de 1.784 persones treballadores implicades en el projecte, un 43,5% de les quals són dones (776) i un 56,5% homes (1.008).
Les empreses de Rubí que han participat en el projecte (Avanzit Infraestructuras, B. Braun, Blindados Grupo Norte, Emerson Process Management, Grifoll Print Promotions, Indústries Gràfiques Grifoll, Roche Hermanos, Serca i Tecus Plásticos) estan ubicades als polígons de La Bastida i La Llana. Totes elles han valorat molt positivament la seva participació en el projecte, fins al punt que algunes han començat a aplicar, o a estudiar l’aplicació, d’algunes de les mesures de conciliació proposades a la prova pilot, com ara la millora de la comunicació interna, la creació d’un pla d’igualtat, la utilització del serveis a les persones, servei de coaching pel nous empleats, establiment d’un horari flexible, bústia de suggeriments pels treballadors/es o la possibilitat de teletreball de forma puntual, entre d’altres.
Durant els vuit mesos que ha durat aquesta prova pilot, des de maig a desembre de 2009, l’Ajuntament de Rubí, a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), ha gestionat i coordinat les accions desenvolupades d’assessorament individual a les empreses, d’acompanyament en el procés d’implantació de noves organitzacions del temps, de treball en xarxa i d’intercanvi d’experiències, i ha realitzat un estudi sobre la viabilitat de les necessitats manifestades per les empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada