dimecres, 21 d’abril de 2010

Nova Guia d’itineraris a peu per l'entorn natural de Rubí editada per l’Ajuntament: Un bon regal per a Sant JordiLa Guia d’itineraris naturals de Rubí ha estat un treball en comú de les Regidories de Mediambient, d’Esport i de Promoció de la Ciutat. La guia ens mostra un entorn natural desconegut per a moltes persones de Rubí i de fora de la nostra ciutat. Per això, aquesta guia pot ajudar a conèixer i gaudir més del nostre municipi i del seu patrimoni natural, del que podem sentir-nos orgullosos i que hem de preservar per al futur.
La guia està a la venda al preu de 6 €, un regal assequible per a Sant Jordi. Conté 15 fitxes, cadascuna amb un itinerari diferent que recorre diversos indrets naturals de la ciutat. Els traçats estan pensats per a fer-los a peu, tot i que hi ha alguns trams que també es poden fer en bicicleta.
Gairebé tots els itineraris són de dificultat baixa o mitjana i estan marcats en el territori a través de la senyalització internacional pròpia dels centres excursionistes, és a dir, amb 2 rectangles paral·lels (un de blanc i l’altre de color verd) que indiquen els senders locals.
Els 15 itineraris, elaborats conjuntament pels serveis d’Esport i Medi Ambient de l’Ajuntament, són:
• De Rubí a l’ermita de Sant Genís
• Volta a Can Ximelis
• De l’ermita de Sant Genís a Can Pi de La Serra, passant per Can Serrafossà
• El Rubí agrícola des de Can Balasc
• De Rubí a Sant Muç i tornada pel camí de Can Pòlit
• Les fonts de Can Roig
• Can Guilera
• De Rubí a Can Roig pel GR-96
• Boscos de Can Roig
• Les Martines
• Can Xercavins i vinyes de Can Ramoneda
• Ca n’Oriol – Torrent dels Alous
• Serra de Penjallops
• Estany dels Alous
• De Can Balasc a Can Serrafossà

Cadascuna de les fitxes inclou un plànol descriptiu amb els diferents punts d’interès del traçat, tant a nivell paisatgístic, com cultural, turístic, històric i social; i el perfil topogràfic de cada sender. A més, també incorporen una fitxa tècnica que indica des de la dificultat fins a la durada de l’itinerari, passant per la distància del recorregut i l’època de l’any més recomanada per a passejar pels diferents camins. Tot plegat acompanyat de fotografies il•lustratives dels indrets proposats.
A més, s’ofereixen tot un seguit de recomanacions que cal tenir en compte a l’hora de seguir un d’aquests itineraris, com ara portar roba còmode i utilitzar un calçat adequat, controlar el ritme i la durada de l’activitat, beure aigua abans, durant i després de la caminada, prendre mesures per protegir-nos del sol i ser curosos amb el medi ambient.
Per a elaborar aquesta guia, el consistori ha comptat amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí, a banda de l’assessorament d’un geògraf.

En total s’han imprès 75.000 fitxes (5.000 de cada itinerari). La meitat es vendran, incloses en un pack i acompanyades d’un arxivador, a la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme. L’altra meitat es repartiran gratuïtament i de forma individual a la Xarxa d’Informació Turística del Vallès perquè qualsevol persona les puguin consultar in situ i entre els ciutadans que participin en activitats de caire lúdico-esportiu organitzades a la ciutat. Les fitxes també es podran consultar a través de la web municipal.
El servei municipal d’Esports, a més, està estudiant obrir un perfil de facebook perquè persones interessades en passejar juntes puguin tenir un espai virtual de trobada per trobar companys de caminades, que podrien aprofitar aquests itineraris.

L’Ajuntament no descarta ampliar la guia en un futur. Per aquest motiu la meitat de les fitxes van acompanyades d’un arxivador on hi caben més dels 15 itineraris actuals que es poden descarregar també a l’apartat d’esports de la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí

3 comentaris:

 1. Aquest diari -bitacora de Rubí és molt complert. El rubisenses( no sé si es diu axí) poden estar molt contets i agraïts per aquesta web de la seva ciutat.
  Salutacions

  ResponElimina
 2. Alomillor t'interesa aquest blog que parla de Rubí pels teus enllaçs
  http://illadevianants.blogspot.com/
  De res

  ResponElimina
 3. Gràcies Johnny per les teves paraules. Els de Rubí som Rubinencs i Rubinenques (Rubinenses en castellà). Un abraçada

  ResponElimina