dimecres, 5 de maig de 2010

“Gravetat quàntica. El somni d’Einstein” d’Andreu Llabrés guanya l’11è Premi de Recerca de Rubí "Miquel Segura".


El treball “Gravetat quàntica. El somni d'Einstein” d’Andreu Llabrés de l’IES Duc de Montblanc ha estat el guanyador de l’11ena edició del Premi de Recerca Miquel Segura, que el dijous 22 va rebre el guardó en l’acte de lliurament d’aquest premi que condecora els millors treballs d’investigació realitzats pels alumnes de Batxillerat dels centres d’educació secundària de Rubí.
Durant l’acte es va lliurar al guanyador els 350 euros amb que està dotat el premi que, a més, serà editat en la col·lecció “Joves Investigadors” que edita l’Ajuntament en la pròxima edició del premi. També va rebre premi l’IES Duc de Montblac, centre on estudia batxillerat i ha dirigit el treball de recerca a l’Andreu Llabrés
El jurat, ha declarat finalistes tres treballs més:
. 1r finalista: “Mite i Cinema” de Sara Hernández de l’IES L’Estatut
. 2n finalista: “ Fenòmen Futbol” de Vanesa Arjona i Rocío Gea de l’IES La Serreta
. 3r finalista: “Marginalitat i risc d'exclusió social” de Carla Martos i Marc Roca de l’IES La Serreta.
Aquest any s’han presentat un total de 24 treballs al certamen, que tractaven temes tan diversos com la fotografia publicitària, l'autisme en infants, les formes d'afrontar el canvi, els drets dels infants, la creativitat, la nanotecnologia o les diferents aplicacions de la il·luminació amb leds, entre d’altres temàtiques.
En el transcurs de l’acte, també s’ha presentat la publicació “La contaminació lumínica. Un problema per resoldre" de Sara Pinto de l’IES L’Estatut, el treball guanyador de l’última edició del premi.
I abans de l’entrega de premis, s’ha ofert la conferència “Il•lumines o enlluernes?” a càrrec d’Albert de Ramos Pons, enginyer tècnic industrial i cap de l’oficina tècnica de SECE, que ha fet un repàs de què es considera contaminació lumínica i com evitar-la, així com de les últimes actuacions i inversions fetes per l’Ajuntament de Rubí per a evitar la contaminació lumínica a la nostra ciutat i estalviar energia.
També, en el mateix acte, s’han fet públiques les bases de la 12ena edició del premi, pel qual es podran presentar treballs fins al pròxim 5 de març de 2011. Esperem que torni a ser un èxit com en d’altres edicions i es presentin molts treballs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada