dimecres, 19 de maig de 2010

Presentació del projecte del nou Hospital Vicente Ferrer de Rubí.

Avui s’ha presentat el projecte guanyador que tindrà un cost de 45 milions d’euros, una superfície total de 22.000 metres quadrats i que es començarà a construir el primer trimestre de 2011.


Aquest matí ha estat uns dels moments més esperats i feliços dels anys que estic dedicada a la política municipal. Se ha presentat a Terrassa (en dependències de la Mútua) el projecte arquitectònic guanyador del nou Hospital de Rubí Vicente Ferrer. La presentació s’ha fet amb la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, l’alcalde accidental de Castellbisbal, David Vidal, i el president de Mútua de Terrassa, Faust San José i jo mateixa en representació de l’ajuntament de Rubí.


Aquest és un dels projectes més esperats i emblemàtics per la nostra ciutat, llargament reivindicat i intensament treballat des del consistori i la Generalitat. El Hospital és una de les principals demandes ciutadanes per a millorar la sanitat de la nostra ciutat i les ciutats veïnes de Sant Cugat i Castellbisbal. El compte enrere per a la seva construcció es va iniciar des de que la Generalitat va encarregar a Mútua de Terrassa la seva construcció i ara que ja tenim projecte arquitectònic guanyador, el temps s’ha accelerat i aviat veurem i gaudirem del nou hospital a la nostra ciutat.

Aquest nou hospital de referència i proximitat, presenta com a principal innovació el fet que cobrirà l’assistència especialitzada amb un àrea de diagnòstic i de cirurgia, amb serveis sociosanitaris, ja que hi haurà una zona destinada a ingressos de curta i mitjà estada.


El projecte arquitectònic guanyador, realitzat per Corea & Moran Arquitectura i Cesc Duran Arquitectes Associats, ha estat escollit entre les 7 propostes finalistes de les 24 que es van presentar al concurs d’idees celebrat l’any passat per Mútua de Terrassa, l’entitat que construirà l’equipament.

Segons el projecte, el nou hospital, que s’ubicarà a uns terreny de Rubí, situats a Can Sant Joan, tindrà una superfície total de 22.471,68 m2, una superfície construïda de 16.371,68 m2, i un cost de uns 45 milions d’euros.
El nou Hospital Vicente Ferrer, plantejat com un nou volum horitzontal adequat a la topografia aprofitant la pendent del solar per reduir l’impacte visual i integrar-lo amb l’entorn des del punt de vista paisatgístic. El nou equipament s’ha dissenyat per a ser mediambientalment sostenible i per això les instal·lacions disposaran de sistemes d’energia renovables.


Tindrà tres plantes diferenciades, a més d’una planta soterrada d’aparcament amb capacitat per a 200 vehicles:
o Una planta semi soterrani amb 33 boxes d’urgències, unitats de diagnòstic per la imatge i cirurgia.
o Una planta baixa amb un total de 44 consultes externes, hospital de dia, gabinets d’endoscòpia, serveis generals, moll de càrrega i descàrrega i el mòdul d’instal•lacions i logística.
o Una primera planta amb administració, hemodiàlisis renal, cafeteria i unitat de sociosanitari.
El nou Hospital Vicente Ferrer atendrà tots els processos programats de poca o mitjana complexitat de la majoria d’especialitats, així com les proves diagnòstiques més freqüents (radiografies, ecografies, mamografies, tomografies, resonancies), i l’atenció urgent lleu i menys greu de medicina, pediatria i traumatologia, amb l’objectiu de reduir els desplaçaments a Terrassa per a aquelles situacions estrictament necessàries que requereixin atenció d’alta complexitat.
A més, l’hospital acollirà la majoria de les consultes de medicina especialitzada (pediatria, cardiologia, ginecologia, cirurgia sense ingrés, pneumologia, oncologia, dermatologia, neurologia, etc.) ubicades ara en els Centres d’Atenció Primària de les diferents poblacions a les quals es dóna servei, així com d’altres que completaran la cartera de serveis, que actualment es troben als Hospitals de Mútua Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa.
Pel que fa a l’atenció d’urgències, l’hospital comptarà amb les especialitats de medicina, traumatologia i pediatria, així com analítica bàsica i exploracions radiològiques bàsiques i disposarà d’una àrea amb llits d’observació per a estades inferiors a les 48 hores.
A més, hi haurà una unitat d’hospitalització a domicili, una unitat d’hemodiàlisis, una unitat de diagnòstic per la imatge i un laboratori clínic d’urgències, així com una unitat d’hospitalització sociosanitària amb llits de convalescència.

1 comentari:

  1. Ostres Carme, que xulo! per fí un hospital a Rubí. Posarse malalt serà menys traumàtic. jejej. Felicitats per l'esforç, Rubí avança. Petons

    ResponElimina