dimecres, 2 de juny de 2010

El dissabte, 5 de juny, es celebra la XII Fira del Joc i l’Esport de Rubí que aquest any incorpora activitats relacionades amb la salut


La Fira del Joc, l’Esport i la Salut, que arriba ja a la seva 12èna edició, amplia aquest any els tipus d’activitats que s’organitzen, ja que s’inclouran per primera vegada activitats relacionades amb la salut com una caminada popular, per la qual cal inscripció prèvia, tallers de risoterapia, d’estiraments, d’intercanvi de receptes saludables o de tècniques de relaxació, entre d’altres. La jornada tindrà lloc el pròxim dissabte 5 de juny de 17 a 21 hores, mantenint el mateix horari que l’any passat va tenir una molt bona acollida amb la participació de més de 10.000 persones.
Aquesta fira, que es farà a la Rambla del Ferrocarril, està adreçada a tota la família. La jornada està organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb una vintena d’associacions i entitats locals, alternarà aquestes noves propostes amb la resta dels 40 espais i les 130 activitats diferents.
Els nens i nenes i pares i mares, podran gaudir de jocs tradicionals, multiculturals, cooperatius, gegants, de taula, d’aigua, de gran format, de córrer; instal•lacions lúdiques com el Laberint o Canals i canalons!; espais esportius on practicar minitennis, tennis de taula, bàsquet, circuit de bicicletes, circuit de karts ecològics, esgrima, bitlles i voleibol. També es faran un gran nombre de tallers amb diferents propostes com el circ, disfresses, construcció de joguines, pintar, maquillatge, xapes o memòria.
A més, hi haurà els tradicionals espais lúdics per a nens i nenes de 0 a 6 anys, amb el racó per als més petits de 0 a 1 anys, racons de casa, circuit d’arrossegadors, conta contes i espais per jugar amb el pare i la mare, entre d’altres.

La fira vol promoure les activitats de joc i el valor de la convivència, alhora que intentar recuperar les tradicions del lleure i de l’intercanvi lúdic al carrer entre persones de diferents edats, cultures i capacitats. Al mateix temps, de forma conjunta amb l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya, vol fomentar els programes de salut centrats en la pràctica d’una alimentació i activitat física saludables.

Les inscripcions per a la caminada popular es poden fer a l’ Oficina de Serveis a les Persones (c/ General Prim 33-35 2a planta, de dilluns a dijous de 9 a 13 i de 16 a 18.30 hores i els divendres de 9 a 13 h; o el mateix dia al lloc de sortida de la Rambla del Ferrocarril (rampa d’accés de la cantonada de l’Avinguda de Catalunya amb el C/ de l’Inventor Monturiol. El Mercat Municipal col·labora oferint ampolles d’aigua i fruita del temps i fruits secs per als participants.

1 comentari:

  1. Aquesta rambla és una passada. Hem guanyat molt d'espai per fer activitats. petons

    ResponElimina